Skadebesked om Hammarbys nyckelspelare dröjer

Nyckelspelarna Jon Gudni Fjoluson och Mohanad Jeazhe utgick skadade i 3–1-förlusten mot IFK Norrköping.

Dagen efter har Hammarby fortfarande inte fått ett definitivt besked om någon av dem.

– Tyvärr går det inte att säga mycket mer i nuläget, säger klubbens kommunikationsansvarige Love Gustafsson.

Det var en tung söndagskväll för Hammarby. Förlust med 3–1 borta i toppmatchen mot IFK Norrköping. Dessutom utgick både Jon Gudni Fjoluson och Mohanad Jeahze skadade i den första halvleken.

Värst såg det ut för den isländske mittbacken Fjoluson – som såg ut att fastna i konstgräset och skrek ut sin smärta innan han rullades ut på bår med ett bandagerat vänsterknä.

– Det ser inte bra ut. Det är många gånger det är korsband eller något i knäet i sådana situationer. Jag hoppas inte, men det ser inte bra ut. Vi får se, sa Hammarbys tränare Milos Milojevic efter matchen.

”Det är klart att han har råkat ut för någonting”

Dagen efter matchen har klubben fortfarande inget definitivt svar kring varken Fjoluson eller Jeahze skador.

– I båda deras fall är det vidare utredning innan det går att fastslå hur skadorna är och hur länge det kommer behövas rehabilitering för dem. Det finns ingen färdig diagnos för någon av dem i dag, säger Hammarbys kommunikationsansvarige Love Gustafsson till Sportbladet.

Milos Milojevic verkade orolig för speciellt Jon Gudni Fjoluson med knät.

– Det kommer att göras en magnetröntgen här i veckan för att få ett definitivt besked på vad det är för typ av skada. De (läkarna) är försiktiga med att spekulera. De vill ha svart på vitt vad det är för typ av skada. 

Har ni fått någon information kring hur länge Fjoluson kan vara borta?

– Tyvärr går det inte att säga mycket mer i nuläget förrän de har genomfört MR-undersökningen. För att först och främst veta vilken typ av skada. Men han gick ju ut med smärta, det är klart att han har råkat ut för någonting och vad exakt det är vill de inte spekulera i förrän de har svart på vitt. Då går det inte heller att säga rehabtid. Det beror på vilken typ av skada det är.

Hammarbys nästa match är om två veckor och då gästar AIK i ett Stockholmsderby på Tele2 Arena.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.