Efter nya fiaskot – Koeman hotas av sparken

Av:  TT

Ingen Lionel Messi och få segrar. Barcelona har inte mycket att vara glada över just nu. Efter krysset mot Granada är kritiken hård och många undrar hur länge Ronald Koeman får behålla jobbet.

Efter fyra omgångar är Barcelona visserligen obesegrat i spanska ligan, men med bara två segrar – och efter 0–3-smällen mot Bayern München i Champions League i förra veckan – lyfts frågan om hur länge tränaren Ronald Koeman kan sitta kvar.

Måndagens 1–1-möte med bottenlaget Granada lämnade mycket att önska för storklubben som räddade poäng i slutminuten genom en nick från backen Ronald Araujo.

Kritiken är svidande. Den spanska, Madridbaserade, tidningen Marcas omslag pryds av orden ”Vilken Barça är det här?” samtidigt som Sport skriver att Barça ”återigen visade sin hjälplöshet och avsaknad av resurser”.

Ronald Koeman försvarade sitt lag, som fått många skadesmällar, med att säga att man inte hade spelare till att spela sitt vanliga, korta, passningsspel.

Barcelonas tränare Ronald Koeman.
Barcelonas tränare Ronald Koeman.

– Vi var tvungna att offra vårt spelsätt för att försöka få till ett resultat. Om man kollar på truppen innan match, var det vår enda möjlighet, säger han enligt Reuters.

Enligt Mundo Deportivo har Koeman fortsatt förtroende från klubben, men att det just nu inte sträcker sig längre än till nästa match. Koeman själv vill dock inte spekulera i hur länge han får behålla jobbet om det mediokra spelet fortsätter.

– Jag vill inte prata om min framtid mer, säger han.

Barcelona ligger just nu åtta i La Liga, fem poäng bakom ledande Real Madrid, som dock har en match mer spelad.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.