Marcus Danielson kan missa VM-kval

Mittbackskrisen växer för det svenska landslaget.

Nu bekräftar förbundskapten Janne Andersson ett nytt bakslag.

– Det finns en stor risk att Marcus Danielson missar samlingen, säger han till SportExpressen inför VM-kvalet i november.

Det handlar inte om samlingen i oktober, där Marcus Danielson med stor sannolikhet kommer medverka.

Men i november kan det bli knepigare. Detta på grund av karantänsregler i Kina, där Danielson spelar till vardags i Dalian Professional.

Den kinesiska ligan drar igång den 1 december, vilket innebär att Danielson måste infinna sig i landet en tid tidigare.

– De har ju karantänsregler och som det ser ut i dag är det stor risk att han han inte kan vara med oss på novembersamlingen.

– Det är självklart ingen optimal situation för oss. Men jag har pratat med ”Mackan” om det här ganska tidigt och varit informerad om detta. Han har en arbetsgivare att förhålla sig till, så vi har full respekt för att han måste tillbaka, säger förbundskapten Janne Andersson till SportExpressen.

Kan missa avgörandet

För tillfället befinner sig Danielson i Sverige, där han tränar med sin gamla klubb Djurgården. Det kommer han göra fram tills det att han måste bege sig till Kina i tid till att ligan där i gång.

Sedan tidigare står det klart att Filip Helander missar resten av VM-kvalet, till följd av den skada han ådrog sig med sin skotska klubb Rangers.

Skulle även Danielson missa novembersamlingen står Sverige därmed utan två av de tänkta startalternativen bredvid Victor Lindelöf. Lindelöf, som fått nöta en hel del bänk i Manchester United sedan Raphael Varanes intåg i klubben.

I oktober VM-kvalar Sverige mot Kosovo och Grekland. I november ska VM-biljetten delas ut, då kvalgruppen spelas klart.

Då väntar Georgien och Spanien.

Spanien toppar kvalgruppen fyra poäng före Sverige, men med två matcher fler spelade.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.