Nilla Fischer öppnar för EM 2022

GÖTEBORG. Nilla Fischer, som missade OS på grund av familjeskäl, öppnar för att spela EM nästa sommar.

Mittbacken förhandlar om nytt kontrakt med Linköping.

– Det skulle vara fantastiskt att spela EM i England och det är klart att det finns med i tankarna, säger hon.

Nilla Fischer tackade nej till OS på grund av familjeskäl då hon och hustrun Mika fick sitt andra barn.

Sonen Eli har kommit till världen och mamma Nilla är åter i landslaget. På plats i Göteborg, där Georgien väntar i VM-kvalet på tisdag, berättar Nilla Fischer om suget efter att spela EM nästa sommar. Ett beslut som vuxit fram under sommarens olympiska spel.

– Det var fantastisk fotboll och det väckte definitivt hungern på nytt. Om kroppen funkar och jag får ihop det med familjelivet så är det definitivt så att den här sommaren har gjort att jag är mer sugen på att köra ett år till, säger landslagsveteranen.

Hon medger att det var tufft att följa landslagets OS-äventyr hemifrån.

– Det var en overklig känsla hela tiden, men det var lättare att följa dom i början än i slutet. Det var otroligt spännande och tufft att se finalen, säger hon.

”Inte första gången jag hör det”

Ett viktigt steg mot EM är att säkra ytterligare en säsong i klubblaget. Planeringen för det pågår och Nilla Fischer bekräftar förhandlingar med Linköping om ett förlängt kontrakt.

– Vi har en diskussion om nästa år.

Går diskussionerna bra?

– Den har börjat positivt....

Nilla Fischer är en av flera veteraner i landslaget och hon uppskattar förbundskapten Peter Gerhardsson syn på åldersfaktorn, som ofta väcker diskussioner.

– Det är inte första gången jag hör det och det är inte första gången som folk har åsikter om det. Men som Peter många gånger har sagt tar han ut de han tycker är bäst. Är jag som 37-åring bättre än en som är 20 åker jag med. Jag tycker såklart att det är rätt sätt att se på saken, konstaterar hon.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.