”Var konstigt att de inte släppte mig”

Jordan Larsson har gått från en succésäsong till en betydligt tyngre.

Nu berättar han om motgångarna och flytten till Wolfsburg som aldrig blev av.

– Det var lite konstigt att de inte släppte iväg mig, säger han. 

Följ ämnen i artikeln

I fjol gjorde Jordan Larsson 15 mål och fem assist för Spartak Moskva i den ryska ligan. Den här säsongen har 24-åringen gått mållös i ligan. 

När Sportbladet träffar honom på Friends Arena efter övergången till AIK berättar han om den tunga säsongen. 

– Det har varit många faktorer som har gjort att jag inte presterat. Jag vill inte slänga ur mig massa ursäkter. Man måste titta på sig själv och det är klart att jag tar på mig mitt ansvar varför jag inte har presterat. Men det var många faktorer som vi inte behöver gå in för mycket på.

Kan du säga något? 

 – Det har varit många tränarbyten, många positionsbyten och jag fick ju inte lämna i sommar. Min son föddes och jag var ifrån honom och min fästmö i flera månader och det var tuffare än jag hade förväntat mig. Det är klart att det är grejer som påverkar. Men det gäller att kunna hantera det och det kunde jag inte just där och då.

Jordan Larsson,  ny i AIK.
Jordan Larsson, ny i AIK.

”Var väldigt nära”

Larsson var på väg till tyska Wolfsburg under sommaren. Enligt Sportbladets uppgifter var klubben beredda att betala runt 120 miljoner kronor för svensken. Det var heller inte långt borta att det blev en övergång.

– Det var väldigt nära. Klubben hade bud på flera miljoner euro, men valde att tacka nej.

Hur kände du för det?

– De hade en bra säsong och det var en väldigt fin möjlighet för mig. När jag signade mitt kontrakt med Spartak var deras ambition att spela mig i två säsonger för att sedan kunna sälja mig och tjäna mycket pengar så jag tyckte att det var lite konstigt att de inte släppte iväg mig när möjligheten dök upp. Men det är en del av fotbollen. Man kan inte klandra dem. De gör vad de kan för att få ihop den bästa truppen och just där och då var jag den bästa spelaren. Men det är så i fotboll. Det gäller att bara fortsätta kriga på, jag vet vad jag kan och det gäller bara att få ut det på planen också.

Hur påverkade det motivationen?

– Det är klart att det påverkar en. Men man är alltid motiverad att göra sitt yttersta för den klubben man representerar, men det påverkar en absolut. 

Larsson är redo för debut mot IFK Norrköping på söndag och är spelklar. Samtidigt njuter han av att vara tillbaka i Sverige med familjen.

– Sonen och fästmön är här. Vi bor på hotell nu i början, men ska kolla lite bostäder och så. Det är jätteskönt att ha dem här och det är jätteskönt för dem att vara på svensk mark så det kommer att bli jättebra.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.