Nilsson Säfqvist efter hjältedådet: ”Betyder allt för mig”

Malkolm Nilsson Säfqvist efetr matchen mot Häcken.
Malkolm Nilsson Säfqvist efetr matchen mot Häcken.

Att förlora med klubben man älskar är tungt – men att vinna är obeskrivligt.

Malkolm Nilsson Säfqvist har spenderat nästan hela sitt liv med Halmstad BK – och är på god väg att hjälpa klubben kvar i allsvenskan.

– Många tränare har försökt att putta ut mig från klubben, men det är skönt att jag fått förtroende nu, säger han till Sportbladet.

Det finns lite olika recept på framgång i fotbollen. Ett gediget försvar eller en sprakande offensiv är några – men frågan är om inte hjärta är viktigast.

Halmstad BK har kanske inte det första eller andra, men desto mer av det tredje.

– Att vara startspelare i allsvenskan för ett lag man följt hela livet från läktaren, det är helt underbart, säger lagets målvakt Malkolm Nilsson Säfqvist.

”Har försökt putta ut mig”

På lördagen låg 28-åringen bakom en mäktig 3–2-vinst borta mot Häcken. Nilsson Säfqvist gjorde flera tunga räddningar och lyckades reda ut stormen när Halmstad tog tre blytunga poäng i bottenstriden.

– Det är otroligt tungt när man förlorar, men helt underbart när man vinner, säger Nilsson Säfqvist, som efter matchen hade svårt att hantera känslorna.

– Det har varit ett par tuffa år för mig. Flera tränare har försökt putta ut mig, men jag har blivit kvar.

Denna säsong har han varit given i Halmstad-målet.

– Jag har kämpat så länge på bänken och på läktaren. Alla vet hur mycket detta betyder för mig, säger han.

Hyllar Haglund

I skrivande stund är Halmstad på säker mark i tabellen, trots en tung period bakom sig. Kanske blir vinsten mot Häcken vändningen?

– Ja, det tror jag. Att få med sig en seger när vi också spelar bra är otroligt viktigt, säger Nilsson Säfqvist.

Även tränaren Magnus Haglund är en fostrad i Halmstad. Han har betytt mycket för målvakten.

– Det är en jättebra tränare och ledare, sen är han ju också Halmstad-fostrad. Han har gett mig stöttning och en roll i det här laget, vilket jag är evigt tacksam för, säger han.

På torsdag tar man emot Örebro hemma på Örjans Vall. Där har man chansen att teoretiskt säkra ett allsvensk kontrakt inför nästa år.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.