Haller tvingas till cellgiftsbehandling

Efter att en tumör i testikeln upptäckts under en medicinsk undersökning kommer nu nästa tunga besked för Dortmunds anfallare Sebastien Haller.

Tumören är elakartad och 28-åringen tvingas till cellgiftsbehandling.

– Våra tankar är med honom under denna svåra tid, säger klubbens sportchef Sebastian Kehl.

Dortmunds anfallare Sebastien Haller skrev nyligen på för klubben men kommer nu att saknas från truppen under en längre tid.

För två veckor sedan som beskedet kom att 28-åringen hade drabbats av en tumör i testikeln. Därefter genomgick Haller en framgångsrik operation men trots det får han vänta länge på sitt första framträdande i Dortmundtröjan.

Sebastien Haller.
Sebastien Haller.

Tumören har visat sig vara elakartad och Haller måste därför genomgå cellgiftsbehandling.

– Sebastien kommer nu att få bästa möjliga behandling. Chanserna till återhämtning är mycket goda, säger Dortmunds sportchef Sebastian Kehl till klubbens hemsida.

Då upptäcktes tumören

Efter att Haller mått dåligt efter en träning på lagets försäsongsläger i Schweiz genomgick han en medicinsk undersökning. Då upptäcktes tumören och efter det reste anfallaren hem för ytterligare undersökningar där det visade sig att det var testikelcancer.

– Vi önskar honom och hans familj styrka och optimism och våra tankar är med honom under denna svåra tid, säger Sebastian Kehl.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN