Glädjebeskedet inför rekordmatchen: ”Alla friska”

avFrida Fagerlund, Petra Thorén

Alla 24 spelare friska samt rekordpublik.

Landslaget är redo för den största landskampen i svensk damfotbollshistoria.

– Jag är lite avundsjuk på spelarna faktiskt, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Under lördagseftermiddagen tar Sverige emot Tyskland på Friends arena inför rekordpublik.

Hittills är 30 000 biljetter sålda till träningsmatchen som förhoppningsvis ska ge en del svar inför det kommande världsmästerskapet i Frankrike.

– Det är viktigt att landslaget skapar profiler, att de här tjejerna blir idoler, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

– Jag tycker det är jättehäftigt, jag är lite avundsjuk på spelarna faktiskt. Jag satt på läktaren härom veckan mot Rumänien men att vara på plan är nog ännu häftigare.

Foto: Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYR≈N
Caroline Seger ger klartecken till matchen mot Tyskland

Seger ger klartecken

Lagkaptenen Caroline Seger, som har varit osäker inför mötet på grund av skada, kom med lugnande besked gällande sin form.

– Jag ser verkligen fram emot matchen i morgon, helt magiskt att få vara med om detta, säger Seger som däremot inte vet om hon kommer spela 90 minuter.

– Det känns väldigt bra, vilket är det viktigaste. Sen har Peter och det medicinska teamet alltid en plan. Det återstår att se hur lång tid det blir i morgon.

Hemlighetsfull kring startelvan

Peter Gerhardsson ville inte avslöja för mycket kring startelvan. Inte heller om Fridolina Rolfö får chansen från start i anfallet.

– Allt sånt får ni se i morgon, men vi har ganska klart för oss hur vi vill starta. Sen planerar man också i delar hur vi kan förändra matcher. Ibland är man lika intresserad av slutelvan, säger förbundskaptenen.

Är alla uttagningsbara?

– Ja, alla 24 körde passet i dag, så alla är tillgängliga. Sen har vi ju match på tisdags igen, sånt får man väga in.

Han förväntar sig en tuff match.

– Det går inte bara att plocka bort en spelare, här vimlar det av bra spelare. Men vi ska visa att vi också är bra, säger Gerhardsson.

Enligt tyska uppgifter spelar inte Sara Däbritz och Lea Schüller mot Sverige.

Det får anses som två tunga avbräck. Sara Däbritz, mittfältare och anfallaren Schüller, som gjorde mål mot Frankrike när Tyskland vann i februari.

– Att Däbritz inte skulle spela kände vi till. Men inte att Schüller missar, där ser man då vet vi det, säger Peter Gerhardsson.

ARTIKELN HANDLAR OM