”Många spelare är rädda”

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE

Premier League närmar sig en konkret plan för att återuppta säsongen och Mauricio Pochettino öppnar för en återkomst i Tottenham.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Holland och Frankrike skrotar säsongen 2019/2020 men England närmar sig en lösning som innebär att ligan kommer återupptas andra helgen i juni. Detta har lett till mixade känslor hos spelarna och andra involverade. En källa säger till The Athletic att många oroar sig över sin egen hälsa. ”Någon kanske tycker, ’de tjänar så mycket pengar, bit ihop’. Men är det värt att riskera livet för?”, säger källan.

Brightons Glenn Murray räds inte att lufta öppet vad han tycker om situationen: ”Det är inte bara en trupp på 25 personer som möter 25 andra personer. Det kommer vara jäkligt mycket folk, vilket innebär att vi riskerar mångas hälsa”, säger Murray och tillägger: ”Jag hörde någonting om att man ska ha social distansering i åtanke – hur har du det vid en hörna?”.

Regeringen och Premier League kommer fortsätta diskussionen, som har pågått under flera veckor, på fredag. Då antas ett mer konkret beslut meddelas.

DAGENS GENIALA LÖSNING

En drive-in-funktion och supportrar gjorda av kartong är bara två av de kreativa lösningar som diskuteras i Premier League-klubbar just nu. Anledningen är man vill tillmötesgå fansen något som inte är helt enkelt då regeringens regler om social distansering samtidigt måste följas. Exemplet med pappersfigurerna är hämtat från Mönchengladbach i Tyskland. För omkring 200 kronor kan fans skapa en egen figur som intar ett säte på arenan i fråga, varav en del av summan går till välgörande ändamål.

Drive-in-idén kommer från Midtjylland som har installerat stora skärmar på sin arenas parkeringsplats. Supportrar ska sedan kunna köra dit och se matchen i sina bilar. Denna lösning kan dock bli svår att applicera om England fortfarande befinner sig i lockdown i juni.

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

DAGENS BESKED

Victor Lindelöf ser ut att få sätta sig på ett plan mot England inom de närmaste dagarna. Enligt Daily Mail ska Manchester Uniteds spelare fått beskedet att träningen kommer sätta igång den 18 maj. Spelare som har vistats utomlands de senaste veckorna bör sätta sig själva i karantän, därav uppmaningen att återvända till den 4 maj. Servicen på träningsanläggningen Carrington lär dock inte vara lika bekväm som tidigare. Spelarna ska ha fått instruktioner om att exempelvis tvätta sina träningskläder på egen hand.

DAGENS CITAT

”Min dröm är att återvända (till Tottenham) och avsluta arbetet jag påbörjade”, säger Mauricio Pochettino. Argentinaren har varit utan jobb sedan i november då han tvingades lämna Spurs och ersattes av José Mourinho. De senaste dagarna har det ryktats att Newcastles – förmodade – nya ägare är beredda att betala en saftig summa för att knyta till sig Pochettino.

Publicerad:

LÄS VIDARE