Allsvenskan i fotboll 2020

Experternas lag i nya Sportbladet manager – allsvenskan vår 2020

Av: 

Sportbladet.se

FOTBOLL

Efter en väntan som känns som en evighet är det snart äntligen dags.

Allsvenskan i fotboll får dra igång 14 juni – och samtidigt har du möjlighet att vara med i en ny managertävling på Sportbladet.

Här är experternas lag i nya Sportbladet manager – allsvenskan vår 2020.

Karlssons lag
Karlssons lag

Kalle Karlsson om sitt lag:

MOTIVERING: Jag tror som många att Malmö FF blir svåra att få hål på, därav var Jonas Dahlin gjuten mellan stolparna. I försvaret har jag valt några offensiva ytterbackar som kan producera poäng (Axel Björnström såg fin ut i första halvlek när vi mötte Sirius i Svenska cupen). Edward Chilufya har vi haft stora förhoppningar på i ett par år nu, kan detta bli genombrottsåret för den kvicke yttern? Hammarbyduon Khalili och Kaçaniklic lär ösa in poäng i laget som har seriens bästa offensiv. Kolbeinn Sigthorsson bör kunna leverera mål för AIK, men jag har allra störst fyndtro på ÖFK-Kadiri som enligt uppgift ska se oerhört spännande ut.

Banks lag

Simon Bank om sitt lag:

MOTIVERING: De flesta normala parametrar faller ju bort under undantagssäsongen 2020. Man vill ha spelare som spelar mycket, även när det är flera matcher i veckan, och man vill ha dem i lag som kommer att vinna mycket. Jag köper in mig på MFF:s defensiv, på Hammarbys offensiv – inga överraskningar där. Dem sparar jag istället till ett knippe favoritspelare som jag helt enkelt hoppas på eller litar på eller båda delar: Björkander, Björkengren och lille pärlan Youssef. 

Fagerlunds lag.

Frida Fagerlund om sitt lag:

MOTIVERING: Förstår egentligen inte hur jag slutade upp med tre (!) HIF-spelare i elvan. Det var helt enkelt för svårt att motstå Lindegaard för ynka fyra miljoner och därefter Granqvist för ännu mindre. Brukar dessutom vara en fördel att hålla sig till några utvalda lag. Vi får se – det visar sig kanske vara ett genidrag. Har dessutom en känsla av att Häcken kommer gå bra i år, därav Wålemark och Söderlund. Kujovic bör vara med och slåss om skytteligasegern ihop med Kacaniklic och Khalili väntas bli en av de bästa värvningarna. Vägrade för övrigt att falla för grupptrycket och välja Ahmedhodzic i försvaret. Vem vet, det var kanske inte lika smart. 

Lauls lag.

Robert Laul om sitt lag:

MOTIVERING: Jag tror på Malmö FF:s defensiv mer än deras offensiv i år. Johan Dahlin är alltid bra medan Anel Ahmedhodzic är ett fynd. I övrigt tror jag på en blandad kompott, gammalt och ungt, spelare som kan göra mycket poäng i sina respektive lag.

Ett par chansningar, som sig bör (Sema, Chilufya, Moro).

ÖFK:s Kadiri har lovat 17 mål, det är fina poäng. En frisk Sigthorsson kan göra ännu fler. Och flest poäng av alla gör Alexander Kacaniklic.


Bohmans lag.

Per Bohman om sitt lag:

MOTIVERING: Inte helt lätt det här. Många av spelarna man suktar efter – AC, Paulinho och så vidare – är lite för dyra. Jag har därför satsat hårt på skickliga spelare som jag inbillar mig är undervärderade och då hittar jag rätt många i Stockholmslagens breda trupper. Det är nästan inga säkra kort. Kolbeinn Sigthorsson sägs vara het på träning, Nabil Bahoui är på väg tillbaka från skada och Johan Larsson spelar trots allt i ett lag som släpper in en del mål. Samtidigt är det inte säkert att Khalili, Chilufya, Ahmedhodzic och Johansson platsar i sina respektive elvor. Mitt val av Otieno och Lundström som ytterbackar kan också straffa sig sett till att AIK planerar att spela en mer vågad, offensiv fotboll i år.

Ni hör ju, jag är full av tvivel. Men om allt slår in som jag önskar kan det här bli en oslagbar elva.

Publisert:

LÄS VIDARE

PLUSBETYG: HAMMARBY-AIK

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll 2020

Allsvenskan i fotboll

Fotboll

Fotbollsallsvenskan Plus