Sirius tappade segern i slutminuterna

Av: Emil Eiman Roslund, Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Varberg kvitterade sent.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Varberg kvitterade sent.

Sirius kan inte behålla ett övertag.

För tredje omgången i rad tappade de ledning till oavgjort.

– All heder till Varberg som gör det bra, jag vet inte hur många långa bollar som slås men det måste vara fyra miljoner, säger Siristränaren Henrik Rydström i DPlay.

Hemma mot Varberg ledde Sirius med 3–1 – men i slutminuterna räddade Astrit Selmani poäng till nykomlingen. Något som börjar bli en jobbig vana för Uppsalalaget.

Det inträffade på måndagskvällen, och i senaste omgången släppte de in 1–1 i 87:e minuten mot Mjällby – och i omgången före det kom Elfsborg i kapp från 1–3-underläge mot Sirius.

Som den här gången tidigt ordnade 1–0, japanen Yukiya Sugita kom rättvänd vid mittcirkeln, rörde sig framåt och passade till Stefano Vecchia. 25-åringen tog sig in i straffområdet och skruvade in bollen, och han blev målskytt för tredje matchen i rad.

Varbergs Astrit Selmani kvitterade innan Vecchia blev tvåmålsskytt. Precis före paus slog han en läcker frispark till 2–1, hans sjätte allsvenska mål för säsongen.

Sent avgörande

Och strax efter halvtidsvilan gjorde Sugita honom sällskap i målmängd. Gästerna slarvade bort bollen på egen planhalva, Vecchia för hattrick men Stojan Lukic räddade – dessvärre för Varberg var det rakt till Sugita som bara behövde ha ett ben för att utöka till 3–1.

Men tvåmålsledningen räckte inte. Varberg fick mycket energi efter att ha bytt in fyra spelare samtidigt, en av de inbytta var Erion Sadiku som reducerade. Och på tilläggstid blev Selmani tvåmålsskytt när han efter inlägg tryckte in 3–3 efter ett långt inspel i offensivt straffområde.

”Lägen att stänga skiten”

– Jag är här för att göra mål och poäng, men vi ska inte glömma att jag har tio man bakom mig som gör ett jävla hästjobb, säger poängräddaren i Dplay.

Henrik Rydström var besviken. På domarna som han menade inte ”skyddade spelare” som blev tacklade bakifrån – men framför allt på sitt eget lags sätt att agera i ledning 3–1.

– Vi har för dålig kvalitet när vi ska sätta avgörande målet. Vi har så många lägen att stänga skiten men så tar vi en touch till och när det sedan blir Championship-fotboll hanterar vi det för dåligt, säger han.

Sirius har nu inte vunnit någon av sina fem senaste matcher i allsvenskan.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.