”Det är krävande att hantera egon”

Ryktas bort efter öppna kritiken: Jag är inte hans pappa

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Kylian Mbappé gnäller offentligt och Neymar festar privat.

Fransk press beskriver nu ett internt kaos i PSG som ställer en delikat fråga på sin spets: Kan både Mbappé och tränaren Thomas Tuchel stanna?

– De här distraktionen får det att framstå som att vi inte är seriösa, säger Tuchel.

PSG leder den franska ligan stort och är vidare till slutspelet i Champions League. Men trots framgångarna på planen balanserar tränaren Thomas Tuchel på en slak lina när det kommer till att rädda sitt eget jobb.

Anledningen stavas egon.

Plockats av fem gånger

PSG-ledningen har gjort det till högsta prioritet att förlänga storstjärnan Kylian Mbappés kontrakt och förhandlingarna är redan påbörjade. Problemet är att 21-åringen samtidigt är i öppen konflikt med tränare Tuchel.

Foto: Christophe Ena / TT

Enligt Le Parisien känner Mbappé att han inte behandlas med samma respekt som klubbens andra stjärnor. Som anledning listar tidningen bland annat det faktum att fransmannen blivit utbytt fem gånger under ligaspelet, flest gånger av de stora anfallsstjärnorna.

Mauro Icardi har också plockats av fem gånger men i snitt tre minuter senare än Mbappé. Ángel Di María har blivit utbytt fyra gånger och Neymar bara en.

När Mbappé på lördagen fick marschorder efter 68 minuter, vid ställningen 5-0, mot Montpellier visade 21-åringen för tredje gången bara den här säsongen öppet sitt missnöje mot tränaren. Enligt Le Parisien är sprickan mellan Tuchel och Mbappé inte heller något nytt. Redan förra säsongen var relationen ansträngd, bland annat efter att tränaren petat fransmannen från stormatchen mot Marseille sedan Mbappé kommit för sent till ett taktikmöte.

21-åringen påstås också känna att Tuchel talar varmare om andra spelare än honom vid sina mediaframträdanden.

”Är varken hans pappa eller agent”

PSG höll på lördagen ett krismöte på sin träningsanläggning med Tuchel, Mbappé och sportchefen Leonardo närvarande. Den senare väntas, enligt Le Parisien, snart också göra ett officiellt uttalande om situationen i klubben.

”Men förhållandet mellan de två (Mbappé och Tuchel) är fortfarande spänt. Missförstånden mellan de två kvarstår och till och med växer”, skriver Le Parisien och drar en för PSG obekväm slutsats:

”Kan Mbappé fortsätta sin karriär i huvudstaden under Tuchel? Det är inte säkert att han vill fortsätta särskilt länge tillsammans med den tyske tränaren”.

Ord som redan fått Real-vänliga tidningen Marca i Madrid att pryda måndagens tidningsomslag med Mbappé samt Tuchel och den illa dolda förhoppningen att krisen i PSG ska putta den franska superstjärnan till Real Madrid.

Foto: Marca
Madrid-tidningen Marca hoppas att konflikten i PSK ska få Mbappé att välja Real i framtiden.

Som om inte Mbappé vore nog tvingas Thomas Tuchel dessutom hantera sitt andra affischnamn Neymars divalater. På söndagen höll brassen en storslagen fest för att fira sin 27-årsdag på en privat nattklubb i Paris. Något som irriterat Tuchel ytterligare.

– Jag är varken hans pappa, hans målsman eller hans agent. Jag är bara hans tränare. Men de här sakerna, hur Mbappé klev av och Neymars födelsedag, är distraktioner och de får det att framstå som om vi inte är seriösa eller professionella, säger Tuchel enligt fransk press och konstaterar:

– Att hantera de här egona är krävande. Jag skulle inte säga att det är svårt, men det är krävande.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM