Premier League

Förlusten på grund av coronaviruset: 28 miljarder

Av: 

Mattias Karlsson

FOTBOLL

Roman Abramovitj har förlorat 28 miljarder kronor hittills i år.

Chelseas 53-årige ägare tappar stor del av sin förmögenhet på grund av coronaviruset.

Moscow Times skriver att ryska oligarker tillsammans har förlorat nästan 600 miljarder kronor under 2020.

Pandemin har stora effekter på världsekonomin när börskurserna rasar.

Enligt Daily Mail har Roman Abramovitj fått se sin förmögenhet minska med 28 miljarder kronor sedan årsskiftet, alltså på bara 76 dagar.

Roman Abramovitj köpte London-klubben Chelsea under sommaren 2003 och har gjort den till en av världens mäktigaste klubbar.

Jagar CL-plats

Totalt har Roman Abramovitj fortfarande en förmögenhet på 131 miljarder kronor, men har alltså förlorat en femtedel av sina pengar.

Premier League-säsongen är pausad på grund av coronavirusets spridning, Chelsea ligger fyra i tabellen med tre poängs marginal till Manchester United i kampen om den sista Champions League-platsen.

Skjutit upp planer

Roman Abramovitj har inte varit i London sedan maj 2018 sedan han inte har fått nytt visum, men håller tät kontakt med bland annat Chelseas manager Frank Lampard.

Under den här tiden har han tackat nej till fyra erbjudanden att sälja Chelsea, bland annat från Los Angeles Dodgers ägare miljardären Todd Boehly.

På grund av visumproblemen har Roman Abramovitj har skjutit upp planerna att bygga en ny arena på samma plats som Stamford Bridge för sju miljarder kronor.

Den ryska oligarken har inte bara flera boenden i London, utan också bland annat ett partyställe i Karibien, ett slott på franska rivieran, en James Bond-inspirerad skidstuga i Klippiga Bergen i Colorado, ett ombyggt hotell till eget hus i Tel Aviv och en spektakulär yacht.

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Hur hårt kommer Roman Abramovitj att falla? · Inte med på lista

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League

Chelsea FC

Roman Abramovitj

Fotboll

Coronaviruset