Lösningen: 10 000 kan se topplaget på plats

Reporter: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Foto: FC MIDTJYLLAND

”Välkommen till MCH Arena, det går bra att beställa”.

”En parkeringsficka, gärna så nära skärmen som möjligt”.

När de inte får ha publik på läktarna planerar danska serieledaren Midtjylland för drive in-fotboll.

– Vi tänker offensivt och vill ge tillbaka till supportrarna, säger klubbens marknadschef Preben Rokkjaer.

Den danska fotbollsligan är pausad, och även om spelet startas om före första september kommer inte publik vara tillåtet på arenorna förrän dess. Men Midtjylland vill ge sina supportrar möjligheten att vara nära arenan när laget spelar.

Det har funnits drive in-bank, det finns drive in-bio och drive in till snabbmatskedjor. Nu har ettan i Superligan planer för drive in-fotboll, stadions parkering kommer att rymma 2 000 bilar vilket gör att ungefär 10 000 personer kan se Midtjyllands matcher på en storbildsskärm. Och för att få kommentatorsljud som komplement till matchbilderna ska besökarna ställa in en viss radiofrekvens.

– I den närmaste framtiden, där vi dessvärre måste spela Superligan utan åskådare, arbetar vi hårt på att skapa den bästa möjliga matchupplevelsen. Vi tänker offensivt och vill ge tillbaka till supportrarna, säger klubbens marknadschef Preben Rokkjaer.

För diskussioner

Klubben för nu diskussioner med polisen och de lokala myndigheterna i Herning, där Midtjylland spelar, om att förslaget är säkert ur ett hälsosamt perspektiv.

Superligan förväntas börja igen i mitten av maj. Midtjylland leder – tolv poäng före tvåan FC Köpenhamn.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN