Forsberg och Lindelöf hotade – polisen inkopplad

Landslagsstjärnorna Emil Forsberg och Victor Nilsson Lindelöf har blivit hotade på sociala medier uppger Fotbollskanalen.

Svenska fotbollförbundet har tvingats koppla in polisen.

– Vi har fått en förvarning om det och att förbundet ska återkomma efter matcherna, säger kriminalkommissarien Fredrik Gårdare till sajten.

Emil Forsberg lämnade den svenska landslagstruppen efter EM-kvalmatchen mot Rumänien på Friends Arena i lördags.

Victor Nilsson Lindelöf hade tidigare nej till landslagssamlingen som också innefattar EM-kvalmatchen mot Norge i Oslo på tisdagskvällen.

Båda spelarna ska nu ha fått ta emot hot och hat på sociala medier, uppger Fotbollskanalen.

Pratar med spelarna

– Vi är medvetna om att spelare har fått hot och har och har det under kontroll. Vi har i förväg tagit kontakt med polis, så får vi se efter samlingen vad det blir av det, det finns en plan för det, säger Svenska Fotbollförbundets säkerhetschef Martin Fredman till sajten.

– Detta började när ”Vigge" lämnade återbud. Naturligtvis följer vi upp hot och kränkningar. Vi har fått en del skickat till oss. Sedan får vi se om det eventuellt kommer att anmälas med spelarna. Vi pratar med spelarna efter samlingen och ser, precis som vi gjorde med Jimmy Durmaz.

Kriminalkommissarien Fredrik Gårdare har blivit kontaktat av förbundet.

– Något har förekommit mot en eller flera spelare när det gäller otillåten påverkan och möjligtvis hot. Vi avvaktar mer information, säger Fredrik Gårdare.

17-åring fälld

Efter 2–1-segern mot Rumänien avslöjade Sportbladet att Emil Forsberg lämnade truppen.

Under söndagen uppgav Svenska Fotbollförbundet att det var på grund av känningar från en gammal skada.

En vecka innan dess avslöjade Fotbollskanalen att Victor Nilsson Lindelöf tackade nej till de båda EM-kvalmatcherna, förbundet hänvisade då till personliga skäl.

Efter VM-matchen mot Tyskland i Ryssland förra sommaren fick hot på sociala medier mot svenska landslagsspelaren Jimmy Durmaz stor uppmärksamhet, det resulterade bland annat till en fällande dom i tingsrätten mot en 17-årig Växjö-bo.

Norge-Sverige tisdag 20.45 – direkt i TV 4.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.