Kennedy: ”Det var det här jag saknade”

Hammarby IF fullkomligt öser in mål i årets allsvenska.

På läktaren sitter klubblegenden Kennedy Bakircioglu och är avundsjuk.

– Det var det här jag saknade när jag spelade, säger 38-åringen.

Efter en lång karriär och sammanlagt tolv säsonger i Hammarby IF la Kennedy Bakircioglu förra hösten skorna på hyllan. Numera tar han del av Bajen från sidan av planen och det är något han känner sig lugn med.

– När jag spelade var jag alltid nervös när jag stod bredvid, jag ville vara med och påverka. Men nu spelar grabbarna så jäkla bra så jag känner inte så längre, förklarar han.

Historiskt bra målsnitt

Hammarby är årets målfarligaste lag i allsvenskan och under 00-talet har de aldrig nätat så många gånger per match som de gör nu. Årets matchsnitt är 2,38 mål, som går att jämföra med 2016 års snitt på 1,53, då Bakircioglu spelade större delen av säsongen.

Med sex omgångar kvar att spela har Hammarby redan gått om sin slutliga målskörd från 2018 på 56 mål. Bajen gör i år ett halvt mål mer per match.

Men även om Bakircioglu känner sig trygg med att kolla på sitt gamla lag hymlar han inte med att han hade velat veta hur det är att spela i årets upplaga av Hammarby.

– Det känns som att Bajen just nu är på en nivå rent spelmässigt som vi inte har varit på innan. Det var det här jag saknade när jag spelade. Men jag är glad att jag slutade på topp och att det går bra för laget.

”Hade varit en dröm”

I söndags satt Bakircioglu på läktaren när hans kära Hammarby tog tre poäng mot AIK, något han tyckte var rättvist.

– Det var en helt magisk känsla efteråt. Vi förtjänande tre poäng och vi var det bättre laget. Äntligen fick vi utdelning på det mesta i den här matchen. Vi kunde ha vunnit med fler mål.

Vad tror du om Hammarbys chanser till guld?

– Det är många poäng kvar att spela om men jag tycker det ser ljust ut för Bajen. Det är väldigt jämt och alla matcher är som en seriefinal som de måste vinna. Det måste vara en jäkla motivation på fotbollsplanen och det hade varit en dröm att vara i den situationen.

Hammarby spelar sin nästa match mot Sirius borta på onsdag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.