Blytung start för Asllani och Jakobsson – överkörda av Barça

BARCELONA/STOCKHOLM. Det är en sak att köpa ett fotbollslag på damsidan och förstärka med en rad stjärnor.

Det är en annan sak att från första avspark kunna hota en redan etablerad rival.

– Vi spelade enligt vår stil, säger Jennifer Hermoso efter att hon och Barcelona krossat det nya Real Madridprojektet, med Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson i laget, med hela 9–1.

Även om Liga Iberdrola-nykomlingen CD Tacon på pappret ännu inte blivit Real Madrid så sågs deras ligapremiär borta mot FC Barcelona som det första ”El Clasico” på damsidan någonsin i Spanien.

Men de flesta trodde nog att Madridlaget, som startade med både Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson i premiären, inte skulle ha någon som helst chans mot vårens CL-finalister. Detta trots att ”Barça” saknade både Lieke Martens och Vicky Losada.

De flesta fick också rätt.

Alexia Putellas, Aitana Bonmati, ett självmål och Mariona Caldentey, i den ordningen, såg till att ta upp hemmalaget till en förkrossande 4–0-ledning redan i halvtid.

Redan då kändes det som en premiär att glömma för det nya Real Madrid-projektet.

Fin Jakobssonassist

En av klubbens nya svenska stjärnor skulle dock se till att alla ”madridistas” (eller ”taconistas” i ett år till) åtminstone hade något att glädjas över.

Sofia Jakobssons inlägg i minut 53 var perfekt – och paraguayanskan Jessica Martinez nick likaså. Reduceringsmålet, och Tacons första ligamål någonsin, var ett faktum.

Men det blev inte mycket roligare än så för CD Tacon.

Bonmati, Caroline Graham Hansen och sen ett hattrick från stjärnan Jennifer Hermoso gjorde dock kvällen än roligare för hemmalaget.

9–1 på resultattavlan vid slutsignalen förkunnade en brutal kvalitetsskillnad.

Norskan: ”Hade gåshud”

Norska Graham Hansen, som kom till Barcelona inför säsongen, gjorde lite vad hon ville med Tacons backlinje och några inskolningsproblem märktes inte av.

– Jag har blivit fantastiskt emottagen i klubben och av supportrarna och kände att det här är ett steg till för mig. Det här var fantastiskt, jag hade gåshus när vi gick ut på plan och gåshud när vi gjorde mål.

Berätta om känslan i omklädningsrummet, det här är ändå ett Clasico.

– Det är väldigt väldigt stort. Vi ville visa oss från vår bästa sida och visa att vi är det bättre laget. Sedan vet vi att de blir Real Madrid på riktig nästa år och då blir det Clasico på riktigt. Då vet vi också att de förmodligen kommer med ännu fler stora stjärnor, säger Graham Hansen till Sportbladet.

Tacons spelare lämnade Barcelona utan att prata med medierna, med hänvisning till att klubben ”ännu inte satt sin mediestrategi för säsongen”.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.