Klart: HIF värvar gamle United-målvakten

avIbraheem Alsalman

En gång petade han David de Gea i Manchester United.

Nu är Anders Lindegaard, 35, klar för Helsingborg.

Målvakten har skrivit på till och med 2021.

2010 värvade Sir Alex Ferguson Anders Lindegaard till Manchester United. Han skulle då slåss om förstaplatsen i startelvan tillsammans med David de Gea. Under säsongen 2011/2012 startade han åtta Premier League-matcher innan De Gea fick upp formen och snodde åt sig startplatsen.

Efter två Premier League-titlar lämnade 35-åringen klubben 2015 och har sedan dess varit i West Bromwich och nu senast i Burnley.

Nu är han klar för en ny klubb – i allsvenskan.

Foto: Scott Heppell / TT NYHETSBYRÅN

”En superduktig målvakt”

Målvakten har skrivit på ett kontrakt med Helsingborg som sträcker sig fram till 2021. Dock kan kontraktet brytas redan i närtid på grund av personliga skäl, meddelar HIF via ett pressmeddelande.

– Vi behöver inte ens gå in på detaljerna. Det är personliga skäl och har ingenting med fotboll att göra. Vi hade hoppats att det skulle lösa sig för Anders innan vi skrev på kontraktet men det gjorde det inte. Han är en superduktig målvakt och en trevlig människa. I kontraktet har vi en klausul där vi tillåter Anders att lämna om något skulle hända, säger klubbens ordförande Krister Azelius till Sportbladet.

Helsingborg har sedan tidigare Pär Hansson på skadelistan. Dessutom kommer Kalle Joelsson opereras efter att ha dragit på sig en skada senast mot Sirius. Då fick 16-årige Ian Pettersson chansen och höll nollan. Klubben jobbar just nu på att få Anders Lindegaard spelklar till lördagens match mot AIK på Friends Arena.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM