London Calling

”Är Uniteds nya Ferdinand och Vidic”

London Calling: Dagens nyhetssvep från England

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

LONDON. Hyllningen till Maguire/Lindelöf, VAR-diskussioner och Ashley Coles comeback i Chelsea.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS HYLLNING

”Inte sedan Rio Ferdinand och Nemanja Vidics dagar, innan dem Steve Bruce och Gary Pallister, har Manchester United haft en mer formidabel mittbacksduo”, skriver Daily Mirror. Tidningen är inte ensam om att hylla Victor Nilsson Lindelöf och Harry Maguire, liksom Ole Gunnar Solskjær gjorde på presskonferensen inför mötet med Wolves:

”Jag hoppas att Victor och Harry inte ger mig en anledning att tro något annat”, säger Solskjær. ”Jag vill inte se några skador eller avstängningar nu. Det är fantastiskt för vilken mittback som helst att ha någon som Harry bredvid sig, jag är säker på att Victor gillar det. Bra spelare spelar bra ihop.”

Tränaren verkar dessutom ha bestämt att Axel Tuanzebe är hans tredjealternativ på positionen. Det innebär att Phil Jones och Chris Smalling, som norrmannen ofta refererar till som en duo, inte lär få lika mycket förtroende även den här säsongen.

DAGENS VAR

VAR-beslutet som avgjorde mötet mellan Manchester City och Tottenham har väckt starka reaktioner. Det var på stopptid som Gabriel Jesus mål dömdes bort på grund av en hands i ett tidigare moment, en hands som de flesta missade.

Mark Clattenburg, som numera är domarexpert i Daily Maill, vill se ett mer transparent användande av VAR. ”Jag skulle vilja höra när domarna dissekerar och pratar igenom besluten, liksom man gör i cricket”, skriver Clattenburg.

I samma tidning ifrågasätter Jamie Redknapp varför domaren Michael Oliver inte valde att ta hjälp av monitorn. ”Oliver är förmodligen Premier Leagues bästa domare, men han valde att inte titta på situationen själv”, frågar sig Redknapp. ”Domarna måste bli modigare”.

Kevin de Bruyne medgav efter matchen att han är ”old-fashion” på så vis att han inte är någon VAR-vurmare. ”Jag anser att om man nu försöker förbättra fotbollen så måste man kunna förstå besluten”, säger De Bruyne

DAGENS SKYTTEKUNG

Teemu Pukki i all ära men en som gjorde sitt 97:e ligamål på Etihad Stadium i helgen var Sergio Agüero. Fullträffen mot Tottenham innebär att anfallaren knappar in på Thierry Henry och Wayne Rooney som gjorde 114 (Highbury) respektive 101 mål (Old Trafford) på sina respektive arenor. Argentinaren har dessutom gjort 27 mål på sina senaste 21 Premier League-starter på hemmaplan.

DAGENS ÅTERVÄNDARE

Eller? Efter att Ashley Cole meddelade att han lägger skorna på hyllan skriver Daily Mail att vänsterbacken förväntas återvända till Stamford Bridge. Chelsea ska ha planer på att få den förre spelaren att ansluta sig till Frank Lampards team. Strategin är inte ny, förutom Lampard tilldelades även Petr Cech en roll i somras och dörren ska dessutom alltid stå öppen för ikoner som Didier Drogba och Claude Makelele.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa veckans toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Fagerlund: En perfekt söndag för Chelsea

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

London Calling

Premier League

Manchester United

Victor Nilsson Lindelöf

Harry Maguire