Beskedet efter otäcka smällen

Av: Anna Rydén, Ibraheem Alsalman, Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

NICE/STOCKHOLM. Här kommer ett svenskt glädjebesked.

Kosovare Asllani kommer att genomföra dagens planerade träning och kan bli spelklar inför morgondagens bronsmatch mot England.

– Det finns en chans att hon spelar men det är svårt att avgöra just nu, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi.

Semifinalen mot Nederländerna slutade med förlust för Sverige och med en otäck smäll för den svenska mittfältaren Kosovare Asllani.

Hon tvingades bryta matchen och fördes bort på bår med fixerad nacke. Kosovare Asllani undersöktes på sjukhus och på torsdagen gav landslagsläkaren Houman Ebrahimi lugnande besked: det var ingen allvarlig skada.

Osäkerheten kring den svenska nyckelspelarens chanser att spela bronsmatchen kvarstod dock.

”Finns en chans”

Kosovare Asllani har följt med laget till Nice. Under fredag förmiddag ska landslaget genomföra sin enda kollektiva och sista träning inför mötet med England.

Inför träningen gav landslagsläkaren Houman Ebrahimi en uppdatering kring Kosovare Asllani.

– Det finns en chans att hon spelar men det är svårt att avgöra just nu. Asllani mår mycket bättre nu. Hon har sovit bra i natt och kommer köra dagens träning individuellt. Sen får vi se hur hon reagerar ikväll och vad vi får för reaktion, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi och fortsätter:

– Hon var ganska sliten i kroppen men nattens sömn har hjälpt henne. Skadan är återställt. Hon har lite småskador som lårkakor så därför ska vi stämma av med henne senare i dag. Jag tror inte att dessa småskador kommer begränsa henne.

1 av 3 | Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Tog många smällar

I den stekande solen på anläggningen i Nice inledde Kosovare Asllani träningen med att jogga tillsammans med en av landslagets fysioterapeuter. Men redan efter tio minuter anslöt hon till laget och började delta i enklare bollövningar. Enligt läkaren har Kosovare Asllani inga sviter efter den skada som tvingade henne att bryta matchen, nu handlar det snarare om att får cirkulation och läkning efter alla småsmällar som mittfältaren åkte på.

Senare under dagen berättade förbundskapten Peter Gerhardsson om lättnaden över att se Kosovare Asllani träna igen.

– Hon var med på delar av träning i dag. Hade någon frågat mig efter matchen om hon skulle delta i träning inte trott det. Jag är glad för att det inte var en större fara med henne. Det handlar nu om att ta första stegen och avvakta kvällen och kanske morgondagen för att fatta beslut om hon ska spela eller inte, säger han.

Kosovare Asllani tvingades lämna VM-semifinalen mot Nederländerna på bår.
Foto: Francois Mori/TT
Kosovare Asllani tvingades lämna VM-semifinalen mot Nederländerna på bår.
Publicerad:

LÄS VIDARE