Patrik Karlsson Lagemyr

”Paka” Lagemyr förlänger med Blåvitt

Av: 

Makoto Asahara

Michael Wagner

FOTBOLL

Patrik Karlsson Lagemyr har förlängt sitt kontrakt med IFK Göteborg.

Det bekräftar klubben under fredagen.

– Det är jäkligt kul för Paka och väldigt bra för Blåvitt att han har förlängt, säger lagkaptenen Sebastian Ohlsson, som inte förlängt sitt eget kontrakt ännu, till Sportbladet.

Patrik Karlsson Lagemyr har varit ett av de största utropstecknen hos en av allsvenskans största utropstecken under den allsvenska våren.

22-åringen har stått för fyra mål och två assist – och nu står han också med ett nytt kontrakt med IFK Göteborg.

Blåvitt bekräftar på sin webbplats att den offensive mittfältaren förlängt över 2022 med klubben.

”För det första har ”Paka” visat att han håller toppklass i allsvenskan. Det är givetvis extra glädjande med tanke på att i många år kämpat med rehab efter tuffa skador. Sedan är det också kul att förlänga med ytterligare en akademispelare. Slutligen känns det bra att vi ligger i framkant då det gäller ett antal avtal och därmed innehar den lilla kontroll som är möjlig sett över tid”, säger sportchefen Kennet Andersson till IFK Göteborgs webbplats.

”Påverkar inte min situation”

Tidigare i veckan skrev Tom Amos och Kristopher Da Graca på nya kontrakt med Blåvitt.

I och med att Patrik Karlsson Lagemyr också förlängt är lagkaptenen Sebastian Ohlsson den kvarvarande av IFK Göteborgs stjärnor med ett kontrakt som går ut till hösten. När Lasse Vibe anslöt tidigare i vår skrev han ett avtal över 1+1 år.

Känner du pressen att även du ska förlänga?

– Det är jäkligt kul för Paka och väldigt bra för Blåvitt att han har förlängt, men det påverkar inte min situation, säger Sebastian Ohlsson.

Var är du och IFK Göteborg i era diskussioner?

– Egentligen vill jag inte kommentera så mycket runt den situationen eller spekulationer kring andra klubbar. Jag hänvisar till min agent, Moses Ssewankambo där.

”Många faktorer som ska stämma”

Under de senaste veckor har det kommit uppgifter om olika utländska klubbars intresse för Ohlsson. Bland annat ska portugisiska Braga och engelska Birmingham vara bland de som är intresserade av högerbacken vars avtal går ut om ett knappt halvår.

– Jag kan inte kommentera det mer än att det finns ett stort intresse från flera klubbar. Jag trivs väldigt bra i Blåvitt och är väldigt stolt över att vara lagkapten. Ska jag flytta så är det utanför Sveriges gränser och till något som bra. Det är många faktorer som ska stämma, säger Sebastian Ohlsson.

– Just nu är min prio att bli frisk från min lårskada så jag kan träna för fullt och spela matcher igen. Sedan får vi se vad som händer med de andra bitarna.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Patrik Karlsson Lagemyr

LÄS VIDARE

Chocken för Karlsson Lagemyr i Sirius: ”Det är högre krav här”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Patrik Karlsson Lagemyr

IFK Göteborg

Allsvenskan i fotboll