”Supertrion ute på spelarmarknaden”

Uppgifter: Pogba säger att han vill gå, Hazard-förhandlingarna är igång och Eriksen-samtal skjuts på framtiden

Publicerad 2019-04-24

Tre riktiga stjärnnamn kan hamna på marknaden i sommar när fotbollsklubbarna försvarar sina ekonomiska intressen.

Så vad kommer hända med Paul Pogba, Eden Hazard och Christian Eriksen?

Klart är att spekulationerna kring trion nu intensifieras.

Följ ämnen

Eden Hazard kom till Chelsea redan 2012 från franska Lille och har sedan dess varit lagets självklara kreatör. Paul Pogba anlände till Manchester United som 16-åring, lämnade för Juventus men återvände 2016 som ansiktet utåt för klubbens satsning framåt efter Sir Alex Fergusons pensionering. Christian Eriksen har styrt Tottenhams mittfält sedan 2013 och är vid sidan av Harry Kane lagets största stjärna.

Frågan är om någon av dem spelar kvar efter sommaren 2019?

”Redan berättat för lagkamraterna”

Eden Hazard och Christian Eriksens kontrakt löper ut 2020 och klubbarna måste nu antingen övertala spelarna att förlänga sina avtal eller sälja dem i sommar för att inte riskera att förlora dem utan ersättning.

Paul Pogbas avtal löper ut sommaren 2021 men fransmannens ålder är lägre och marknadsvärde högre än sina PL-kollegor. Många menar därför att United gör bäst i att sälja mittfältaren redan nu om han inte förlänger sitt kontrakt. Detta för att inte värdet ska sjunka när bara ett år återstår på avtalet nästa sommar.

När våren nu kommit på allvar går också spekulationerna varma kring trion.

Pogba, Eriksen och Hazard.

På onsdagen slår L'Equipe på stora trumman och skriver att Pogba redan berättat för spelare i United att han vill byta klubb. Klubben har inte gjort några försök att förlänga 26-åringens kontrakt och kommer, enligt den franska tidningen, försvara sin investering på 1,1 miljard kronor från 2016 genom att hellre sälja mittfältaren nu än nästa år.

Enligt L'Equipe finns två potentiella klubbadresser för Pogba: Franska PSG och spanska Real Madrid. Pogba har redan flörtat med Real och kallat det ”en barndomsdröm” att spela i den spanska klubben. Tränaren Zinedine Zidane försökte också locka Pogba till klubben redan 2016 när han åt lunch med mittfältaren i Turin.

Även Eden Hazard placeras i Real Madrid, som förväntas investera stort efter en misslyckad säsong. Enligt The Guardian är förhandlingarna redan igång med en förhoppning från Reals sida att få Hazard för motsvarande en miljard kronor.

”1,2 miljarder är för billigt”

Chelseas tränare Maurizio Sarri säger i sin tur att 1,2 miljarder för Hazard vore ”för billigt på den här marknaden”.

– Klubben vill inte sälja honom men vi måste respektera hans beslut. Han kommer gå in på sitt sista kontraktsår och om han vill ha en annan upplevelse måste vi acceptera det, sa Sarri i början av april.

Tottenham säger sig också mer än gärna vilja behålla sin guldklimp Christian Eriksen men även de är väl medvetna om att beslutet inte bara är deras eget. Efter att Eriksen avgjort tisdagens ligamöte med Brighton med matchens enda mål uttalade sig tränaren Mauricio Pochettino om situationen.

– Jag hoppas och önskar att Christian stannar hos oss. Både vi och Christian är väldigt öppna för att diskutera så vi får se vad som händer. Det är så nära säsongsslutet nu att det kommer finnas gott om tid att prata efter det, sa Pochettino enligt Telegraph.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se