18.00: Följ Sverige-Chile i VM-premiären

VM-premiär!

I kväll gick damlandslaget in i mästerskapet i Frankrike.

18.00 väntar Chile i första matchen.

Du följer premiären här med Sportbladets Marcus Leifby.

JUST NU: Chile-Sverige 0-2

Skriv inlägg
 • Marcus Leifby

  Sverige får en smakstart på VM och vinner med 2-0 över ett vilt kämpande och försvarande Chile i premiären. Det tog sin lilla tid, det krävdes ett gäng chanser, nio nickar, nitton skott, 43 hörnor och ett åskoväder med ett efterföljande avbrott på en halvtimme för att den där nollan skulle mosas. 

  Gerhardsson, som om man kisar lite kanske ser ut lite som Tom Berenger, jag vet inte, gör några byten och till slut dimper bollen ner framför fötterna hos Kosovare Asllani som kan sprätta in 1-0 för Sverige med sju-åtta minuter kvar. 

  2-0 kommer några minuter senare och det efter en vacker, stark prestation av inhopparen Medelen Janogy som dribblar, rycker, sliter sig förbi en hop med chilenska försvarare innan och Lill-Dammar in bollen otagbart. 

  Chile var inte särskilt vasst, men de försvarade sig hyggligt och det var en VM-premiär med allt vad det innebär. Jag tycker Sverige gör en fullgod insats, tre poäng och ett par mål, gott så.

  Det kommer att ställas högre krav längre fram, och Sverige behöver skruva upp sitt anfallsspel ett par varv, men sådant kan också komma när motståndet blir lite bättre, och vid något tillfälle också försöker spela anfallsfotboll.

  Vi hörs vidare, närmast väntar Thailand i Nice på söndag. 

  Au revoir!

 • Det här var en roligare kväll än igår. Det kan man lugnt säga.

  Förstemejlaren
 • Jimmy Floyd Hasselbaink snyggt

  Jimmy Floyd Hasselbaink
 • Grattis Sverige 🤘

  Tota
 • Intressant att Allianz Arena har flyttat från München till Nice. Varför denna flytt? I Sverige gör vi det enklare för oss och kallar de flesta nybyggda för Swedbank Arena.

  Nic

Sveriges matcher i gruppen

11 juni, Chile-Sverige
Avspark: 18.00
Arena: Roazhon Park, Rennes

16 juni, Sverige-Thailand
Avspark: 18.00
Arena: Allianz Riviera, Nice

20 juni, Sverige-USA
Avspark: 21.00
Arena: Stade Océane, Le Havre

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.