Då begravs Lennart Johansson

NICE. Förra tisdagen dog den tidigare Uefa-presidenten Lennart Johansson.

Nu står det klart att begravningen äger rum den 26 juni i Katarina kyrka i Stockholm.

Tisdagen den 4 juni somnade Lennart Johansson in efter en kort tids sjukdom. Nu är datum för begravningen fastställd. Det meddelar Mija Lindberg på Svenska fotbollförbundet.

– Det blir den 26 juni klockan 15.00 i Katarina kyrka i Stockholm, säger Mija Lindberg som var Lennart Johanssons närmaste assistent.

Hon berättar att det kommer att bli en begravning med familj, vänner, kollegor från fotbollsfamiljen men också för allmänheten i en varm öppenhet som går hand i hand med den person som Lennart Johansson var.

Den tidigare Uefa-presidenten levde med fotbollen in i det sista. Johansson såg Europa League-finalen på plats i Azerbajdzjan förra onsdagen men blev krasslig efter det.

Begravningen är planerad så den inte krockar med några matcher i pågående VM för damer i Frankrike eller U21-EM för herrar i Italien. Lennart Johanssons AIK spelar match mot IFK Norrköping i allsvenskan kvällen före begravningen.

Den tidigare Uefa-presidenten blev 89 år.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.