Eriksen bekräftar: Vill lämna ”Spurs”

Tottenhams Christian Eriksen placeras i Real Madrid: Vill prova något nytt

Christian Eriksen kan ha gjort sin sista match i Tottenham.

Den 27-årige dansken bekräftar för Ekstrabladet att han vill byta klubb.

– Jag känner att jag är i en plats i min karriär då jag gärna vill prova något nytt, säger Eriksen.

Christian Eriksen kom till Tottenham från Ajax 2013 och har varit med på klubbens resa från en inhemsk utmanare till ett topplag på allra högsta internationella nivå. Men nu kan 27-åringen ha gjort sin sista match för årets Champions League-finalist.

”Kräver att Real ringer Tottenham”

Dansken har bara ett år kvar på sitt kontrakt med Tottenham och säger själv att han vill byta klubb i sommar.

– Jag känner att jag är i en plats i min karriär då jag gärna vill prova något nytt. Jag har den största respekten för allt som skett i Tottenham, och det skulle inte vara något negativt med att bli kvar, men jag har sagt att jag gärna vill prova något nytt, säger Eriksen till Ekstrabladet.

Eriksen.
Eriksen.

Eriksen ryktas intensivt till spanska Real Madrid men påstår att han ännu inte hört något från den spanska jätten.

– Det är ett steg upp men det kräver att Real Madrid ringer till Tottenham och säger att de vill ha Christian. Och det har de inte gjort ännu, så vitt jag vet. Allt kommer handla om vilka möjligheter som finns för mig. Varför skulle jag lämna Tottenham om det inte dyker upp något som är mer spännande? Så om jag skriver på ett nytt kontrakt eller inte kommer handla om vilka alternativ jag har.

”Kan inte sätta något datum”

Christian Eriksen säger att han helst skulle vilja ha en lösning under sommaren men utesluter inte heller att spela ut sitt kontrakt och lämna gratis nästa sommar.

– Allt landar på Daniel Levy (Tottenhams ordförande) och så ska det komma en annan klubb också eller att jag själv sätter mig vid bordet och förhandlar om ett nytt kontrakt. Jag kan inte själv sätta ett datum, säger Eriksen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.