”Det här är inget som skrämmer”

Albin Ekdal: Vi är ett otroligt svårslaget lag

Publicerad:

FOTBOLL

MADRID. Sverige är nederlagstippat mot Spanien.

På presskonferensen innan EM-kvalmatchen krävde både Janne Andersson och Albin Ekdal ändå respekt.

– Det här är inget som skrämmer oss, säger Ekdal om mötet på mäktiga Santiago Bernabéu.

Sverige mot Spanien i ett EM-kval ska spelare för spelare kanske bara kunna sluta på ett sätt. På presskonferensen dagen innan matchen i Madrid presenterade sig det svenska landslaget dock som allt annat än slagpåsar.

”Har rimligtvis koll”

– Rimligtvis har Spanien koll på att vi gjort det bra tidigare och det vi har med oss är gemensamma erfarenheter som lag tillsammans och det är skönt när man går in i de här matcherna för när jag började för tre år sedan hade jag inga sådana erfarenheter. Det är en styrka i sig, säger Janne Andersson och pekar på starka svenska insatser mot andra stornationer som Frankrike, Italien och Tyskland under hans tid som förbundskapten.

I uppladdningen har landslagsledningen också matat spelarna med bilder från uddamålsförlusten mot Tyskland i VM.

– De positioner sig på liknande sätt och där gjorde vi en väldigt bra match försvarsmässigt men också anfallsmässigt med 6–5 i avslut på mål. Även om vi åkte dit där i slutminuten var det en väl genomförd match.

”Kommer att tagga oss”

Albin Ekdal talar också om styrkan i erfarenheterna landslaget tar med sig in till matchen.

– Det är klart att det är skönt att ha ett kvitto på att v kan rubba de bästa nationerna i Europa, vilket vi visat. Vi går ut med vetskapen att om vi gör en bra match har vi en bra chans att få med oss en poäng eller varför inte tre? När vi har en bra dag är vi ett otroligt svårslaget lag. Det hoppas jag att vi kan vara i morgon också.

Att kliva ut på mäktiga Santiago Bernabéu är inte heller det något som skrämmer svenskarna nämnvärt.

– Det kommer kännas häftigt så klart, den tar väl nästan 80 000 åskådare, så det blir en mäktig inramning, rimligtvis fullt på läktarna och många hemma i sofforna i Sverige som hejar på oss. Vi vet att vi engagerar många men samtidigt har alla i den här gruppen spelat för fulla arenor runt om i världen så det är ingenting som skrämmer oss utan det kommer i stället tagga oss att göra alla fansen glada och få hem en eller tre pinnar, säger Ekdal.

Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.