Van Gaal om Solskjaer: ”Jag blev överraskad”

Louis van Gaal är negativt överraskad.

Anledningen är Manchester Uniteds val att anlita Ole Gunnar Solskjaer som permanent manager.

– Klubben behöver en tränare som har tränat stora lag, säger Van Gaal.

Louis van Gaal tränade Manchester United mellan 2014 och 2016. Under dessa år lyckades United vinna en titel – FA-cupen. Dagen efter triumfen fick holländaren sparken.

I en långintervju med The Guardian beskriver 67-åringen tiden i Premier League-klubben – och han skickar en och en annan pik till ledningen och Ole Gunnar Solskjaer.

– Om du är en bra fotbollsspelare, så betyder inte att du kommer vara en bra tränare, eller en bra sportchef. Det är det som händer i Manchester United just nu. Att ta hem ”gamla spelare” är inte alltid ett bra val. Det kan det bli, men inte alltid, säger Van Gaal.

Louis van Gaal och Martial.
Louis van Gaal och Martial.

Pikar Solskjaer

Holländaren tar Pep Guardiola som exempel. Spanjoren tog över Barcelona 2008 och vann alla möjliga titlar. Det med tanke på att Guardiola inte hade tillräcklig med tränarerfarenhet.

– Han (Guardiola) spelade som en central mittfältare på den allra högsta nivån. Det var en nyckelposition rent taktiskt. Dessutom var han lagkapten.

När Manchester United valde att ta ge Ole Gunnar Solskjaer jobbet som tränare, blev Louis van Gaal väldigt överraskad. Han hävdar att United behöver en tränare som har tränat topplag.

– Det är en av världens största klubbar. De behöver en tränare med en stor erfarenhet. Inte en sådan som har tränat en eller två klubbar som spelar på en lägre nivå, säger 67-åringen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.