Manchester United

Van Gaal om Solskjaer: ”Jag blev överraskad”

Av: 

Ibraheem Alsalman

FOTBOLL

Louis van Gaal är negativt överraskad.

Anledningen är Manchester Uniteds val att anlita Ole Gunnar Solskjaer som permanent manager.

– Klubben behöver en tränare som har tränat stora lag, säger Van Gaal.

Louis van Gaal tränade Manchester United mellan 2014 och 2016. Under dessa år lyckades United vinna en titel – FA-cupen. Dagen efter triumfen fick holländaren sparken.

I en långintervju med The Guardian beskriver 67-åringen tiden i Premier League-klubben – och han skickar en och en annan pik till ledningen och Ole Gunnar Solskjaer.

– Om du är en bra fotbollsspelare, så betyder inte att du kommer vara en bra tränare, eller en bra sportchef. Det är det som händer i Manchester United just nu. Att ta hem ”gamla spelare” är inte alltid ett bra val. Det kan det bli, men inte alltid, säger Van Gaal.

Louis van Gaal och Martial.

Pikar Solskjaer

Holländaren tar Pep Guardiola som exempel. Spanjoren tog över Barcelona 2008 och vann alla möjliga titlar. Det med tanke på att Guardiola inte hade tillräcklig med tränarerfarenhet.

– Han (Guardiola) spelade som en central mittfältare på den allra högsta nivån. Det var en nyckelposition rent taktiskt. Dessutom var han lagkapten.

När Manchester United valde att ta ge Ole Gunnar Solskjaer jobbet som tränare, blev Louis van Gaal väldigt överraskad. Han hävdar att United behöver en tränare som har tränat topplag.

– Det är en av världens största klubbar. De behöver en tränare med en stor erfarenhet. Inte en sådan som har tränat en eller två klubbar som spelar på en lägre nivå, säger 67-åringen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Så ska Premier Leagues toppklubbar värva i sommar

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Manchester United

Ole Gunnar Solskjaer

Louis van Gaal