Johnson slår tillbaka efter Djordjics utspel

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Bojan Djordjic har fel.

Det menar Dulee Johnson, som efter profilens uttalande vill ge sin version.

– Det är så galet och inte sant, säger den tidigare AIK-spelaren.

I podcasten "When We Were Kings" berättade Bojan Djordjic om turbulensen kring Duelee Johnson under guldåret i AIK 2009. Den tidigare spelaren säger att situationen gick så långt att han och Martin Mutumba till slut hotade Johnson om han inte lugnade ner sig. 

– Då fick han en ordentlig utskällning och då snackar vi inte "så här får du inte göra längre Dulle". Det var hot. Jag ville personligen slå honom. Jag är ärlig. Martin också, vi brukar inte reagera, men vi snackar nu att det verkligen var nära att jag sa till honom att ”Dulle, jag ska lägga dig i bagageluckan”. Det räckte, säger Djordjic i podden.

En timme efter att Sportbladet publicerat uttalandet kommer ett mejl med avsändare "Dulee". Han vill ge sin version och när Sportbladet ringer upp är det en besviken, men inte uppjagad, Dulee Johnson på andra sidan luren. 

– Det var lite konstigt och jag känner att jag måste få kommentera det när det är så galet och inte sant, säger han och fortsätter: 

– Det är sorgligt att höra att en bra vän går ut offentligt och säger sådana saker om mig som inte är sant. Men det var inte mer än så. Det finns inte en dag som jag kommer ihåg där vi hade någon diskussion. 

Det var aldrig några problem mellan er? 

– Nej. Det var aldrig några problem mellan oss. Jag var AIK:s bästa spelare och det var omöjligt för Bojan att prata med mig på det sättet, så det är en lögn. Jag vann pris som AIK:s bästa spelare och han var avundsjuk på mig.

”Jag var ett offer”

Johnson fortsätter: 

– Jag vet vad som hände i AIK. Saker var inte alltid rätt. Men jag har lärt mig av saker jag har gjort och vet hur jag ska hantera det. Jag anklagades för saker och när du är känd vill folk komma åt dig. Jag var ett offer och det är sorgligt att en bra vän säger saker som inte stämmer. 

Varför var du ett offer? 

– Jag var ett offer för att jag stack ut och jag kontrollerade inte mig själv, så jag var lätt att komma åt. I dag är det annorlunda. Jag gillar inte folk och jag litar inte på folk, så det är därför jag håller låg profil.

Ångrar du något från tiden i AIK? 

– Såklart. AIK är för mig den största klubben i Sverige och jag hade en bra tid där. När jag sitter och tittar på priset som jag vann 2007 för bästa spelare så det är ett bra känsla. Men självklart ångrar jag att jag inte lärde mig hur jag skulle hantera uppmärksamheten. Jag är en annan person nu. I dag är det min familj som betyder något. Men jag vill be om ursäkt till AIK-fansen för mitt beteende.

”Jag är hungrig”

Johnson har fått sagt det han vill säga och samtalet glider från dåtid till nutid. 34-åringen har dragits med en skada i baksida lår den senaste tiden och inte spelat fotboll på hög nivå sedan säsongen 2015/2016 när han gjorde åtta matcher i Tippeligan med Ole Gunnar Skolskjaer som tränare i Molde. 

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Dulee Johnson.

Men karriären är inte över. 

– Skadan är bättre så vi får se vad som händer. Jag är hungrig och kan spela två–tre år till på en väldigt bra nivå, säger han. 

Johnson brister ut i ett skratt efter frågan om han vill återvända till allsvenskan. 

– Självklart är allsvenskan en liga jag känner till väldigt bra. Det vore något. Dörrarna är öppna. Jag är en bra spelare så vi får se vad som händer. Jag hoppas på det bästa. 

Skulle du kunna konkurrera på den nivån? 

– Om jag kan konkurrera i allsvenskan? Det är en väldigt lätt fråga. Om jag har vunnit och blivit utsedd till bästa spelaren, hur ska jag inte kunna konkurrera? Det är så lätt. Jag tycker att allsvenskan var bättre förut, tuffare enligt mig. Tränare och spelare kanske inte håller med, men jag tycker att det fanns fler erfarna spelare förut. Nästan hela landslaget. Allsvenskan är fortfarande bra, men inte som förut. Att komma tillbaka skulle vara ”piece of cake”. 

”Valde den hårda vägen”

Som det ser ut i dagsläget är chansen dock större att Johnson hamnar i MLS. Nästa månad åker han till Colorado Rapids för att provträna. 

– Jag har blivit inbjuden till Colorado för att träffa klubben, så vi får se. Jag föredrar att stanna i Skandinavien för jag har min familj här och jag känner till Skandinavisk fotboll. Men alla dörrar är öppna. 

Har du kontakt med någon från AIK i dag? 

– Nej, men jag var i Stockholm och kollade på AIK mot Elfsborg. Jag var där anonymt. Det var trevligt. AIK finns i mitt hjärta för det är klubben som exponerade mig för världen. Jag fick många möjligheter efter det och jag har träffat många bra människor där, men jag är inte så bra på att hålla kontakten med folk efter allt som hänt i mitt liv. 

Innan vi lägger på vill Johnson avsluta med en hälsning. 

– Jag vill hälsa till alla att Dulee är en annan person i dag än för 5-10 år sedan. Jag fick lära mig den hårda vägen. Jag valde den hårda vägen, men det är en del av livet. 

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM