AIK-spelarna chockade: ”Vafan”

AIK säkrade en fjärdeplacering i tabellen – och bronsmedaljen.

Något som chockade spelarna.

– Vafan är det!? Man kommer fyra och får medaljer, säger Tarik Elyounoussi.

AIK hemmaslog Gif Sundsvall med 2–1 efter mål av Kolbeinn Sigþórsson och Henok Goitom. Vinsten betyder att man slutar på en fjärdeplats i tabellen, bakom Djurgården, Malmö FF och Hammarby.

– Det var väl ingen vidare match direkt. Det var luften som gick ur efter förra matchen (mot MFF). Det var bara att ta sig igenom den här matchen. Vi faller i Europa och när det gäller i allsvenskan så är vi med ända fram till förra omgången, säger Sebastian Larsson.

”Är märkligt”

Kommer en klubb fyra så får man bronsmedalj. Något som AIK-spelarna inte hade en aning om. De blev chockade när de klev in i omklädningsrummet efter matchen och såg en låda fullt med bronsmedaljer.

– Jag tänkte: vafan!?! Får man det här i Sverige? Det trodde jag inte faktiskt. Man kommer fyra och får medaljer ... haha, säger mittfältaren Tarik Elyounoussi.

Anton Saletrós fyller:

– Nej, jag visste inte heller att man fick det, men tydligen är det så och det får man köpa. Det är märkligt måste jag säga, säger backen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.