Nytt slagsmål på Gothia Cup – ledare frihetsberövad

Publicerad 2023-07-20

En ledare har frihetsberövats efter slagsmål under en Gothia Cup-match, rapporterar GP.

Enligt uppgifter till Sportbladet utsattes en domare för hot vid en annan match.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger en tränare till Sportbladet.

På onsdagen utbröt ett jätteslagsmål under en match i Gothia Cups P18-klass, där en spelare fick föras till sjukhus.

Nu kommer uppgifter om ytterligare ett bråk, i tisdags, när två lag under 15 år möttes. Enligt GP var det ett stort slagsmål, där spelare, ledare, föräldrar och publik från båda lagen var inblandade. I slutet av matchen utbröt ytterligare ett bråk, och efter matchen fick domaren hjälp av matchdelegater och ledare att ta sig därifrån.

Förundersökning inledd

Polisen bekräftar för tidningen att en ledare har frihetsberövats i samband med händelsen, och att en förundersökning är inledd gällande misshandel.

– Jag kan förstås inte bekräfta några uppgifter i detalj, men det jag kan säga är att det var en stökig match där domaren delade ut ett antal röda kort och rapporterade matchen. Det finns också en situation där en ledare är polisanmäld för misshandel, säger Malin Fahlén, kommunikationsansvarig för Gothia Cup, till GP.

Domare hotades

Sportbladet har tagit del av uppgifter om ett bråk vid en annan match under torsdagen, där spelarna var under 15 år. Även då ska publik ha tagit sig in på planen och uppträtt aggressivt mot bland annat domaren.

– Jag har aldrig i mitt liv varit med om en liknande situation. Det var föräldrar som hotade domaren och slängde ur sig ord som man inte trodde var sant, säger ett av lagens tränare till Sportbladet.

Matchen avbröts och ett av lagen tilldömdes seger med 3–0.

Sportbladet har sökt kommunikationsansvariga Malin Fahlén vid upprepade tillfällen. Gothia Cups generalsekreterare Dennis Andersson avböjer att kommentera.

Följ ämnen i artikeln