Joel Asoro om uteblivna flytten: ”Bara att acceptera”

SALOBRE. Väskorna var packade och Joel Asoro var beredd på en flytt in i det sista.

Men Djurgårdens stjärnanfallare blev kvar i Djurgården.

– Det var ganska nära att det blev en flytt faktiskt, säger han.

Djurgården har precis avslutat ett tvåtimmarspass med mycket smålagsspel och fys i gassande sol. Vinden dämpade visserligen den värsta hettan, men det är ingen överdrift att Djurgårdens första dagar på träningslägret på Gran Canaria har varit tuffa. 

Fråga bara Joel Asoro

– De (fystränarna) dödar oss. Du skulle ha varit med på gymmet här om dagen. Jag ville spy, det var det värsta jag har varit med om, säger han. 

Anfallaren har varit omgärdat av flyttrykten under transferfönstret. De blev inte mindre efter att hans flickvän i en Facebook-grupp skrivit att hennes sambo fått jobb i Frankrike och därmed undrade om en deras hundras var tillåten i landet. 

– Hon råkade lägga ut något. Vi båda satt och skrattade, Bosse (Andersson) skrattade också. Det var inte värsta grejen, säger Asoro när Sportbladet träffar honom på Djurgårdens lyxhotell i Salobre på Gran Canaria.

”Ska släppa handbromsen”

Bordeaux ville låna anfallaren och enligt 23-åringen själv var det nära att det blev en övergång. Det har även funnits intresse från Turkiet, men Asoro blev kvar i Djurgården när transferfönstret stängde trots att han var beredd på en flytt in i det sista. 

– Det var lite 50-50, kanske 60 procent att jag skulle stanna. Men känns bra att det blev som det blev.

Du hade väskorna packade här uppe på rummet? 

– Nästan så. Lite planerade man ju, men i slutändan var det det bästa att jag stanna. Man har inte så mycket kontroll, men det är bara att acceptera. Man kan inte göra så mycket, det som händer, händer. 

Nu ser Asoro i stället fram emot en vår med Djurgården och slutspel i Europa Conference League.

– Jag ska gasa på och göra det jag kan göra och vara bättre än vad jag var förra året. Jag vill att det ska vara mitt bästa år. Jag känner att jag har mer mål i mig. Jag känner att jag precis har börjat komma igång på riktigt. Nu ska jag slappa handbromsen. Jag har aldrig känt mig så tränad som jag känner mig nu. Jag har en bra självkänsla så det är bara att köra, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.