Jacob Ortmark slog till med cykelspark i segern

Publicerad 2022-10-02

SUNDSVALL/STOCKHOLM. Jacob Ortmark slog till med ett drömmål.

När mittfältaren utökade IFK Norrköpings ledning borta mot Gif Sundsvall bjöd han på en klockren cykelspark.

– Det var nu eller aldrig liksom, säger Ortmark.

Följ ämnen

Jacob Ortmark har klivit fram som en oväntad nickspecialist för IFK Norrköping och under söndagen höjde 25-åringen svårighetsgraden.

Ortmark satte sitt femte allsvenska mål för säsongen när han gjorde 0–2-målet borta mot Gif Sundsvall.

Drömmål av Ortmark

Jonathan Levi nickade fram ett inlägg till Ortmark som fick bollen bakom sig. Med ryggen mot mål stod han sedan för ett konstnummer.

Ortmark kastade sig upp i luften och fick en klockren träff på sin cykelspark. Bollen seglade i en båge över målvakten Oscar Jonsson och bortalaget kunde fira sin dubblade ledning.

– Jag hann tänka att det var det perfekta läget att göra en ”bicicleta”. Det var nu eller aldrig liksom. Det har man ju tränat på sedan man var fem år. Någon gång i karriären vill man ju sätta en sådan och det gjorde jag nu, säger Ortmark.

Kände du direkt att du fick en bra träff?

– Jag trodde den skulle gå över först, det var därför jag blev så chockad när den gick in. Det kändes som att jag fick en för lång båge.

Norrköping vann enkelt

Cykelsparken är en kandidat till ”årets mål” i allsvenskan.

– Det ska väl vara med och konkurrera om det i alla fall. Det tycker jag. Jag vet att ”Totte” Nyman gjorde ett jäkligt snyggt mål mot Hammarby men jag har inget annat som kommer upp så där, säger Ortmark.

Innan Ortmarks drömmål satte Christoffer Nyman 0–1, hans nionde mål för säsongen. Det var också Nyman som skulle göra ”Pekings” 0–3-mål i den andra halvleken innan Pontus Engblom snyggade till siffrorna till 1–3.

– Matchen dör lite när vi gör 2–0. Sen ska vi spela av matchen på ett bättre sätt än vi gör, men vi är alltid nöjd med tre poäng, säger Ortmark.