Krafth avslöjar tränarens ord: ”Jag skulle absolut ingenstans”

Publicerad 2024-02-20

Förra veckan förlängde Emil Krafth, 29, sitt kontrakt med Newcastle.

För Sportbladet avslöjar han nu varför.

– Eddie Howe var väldigt tydlig att han ville ha kvar mig och att jag absolut inte skulle någonstans, säger han.

Följ ämnen

Efter över ett år som skadad gjorde Emil Krafth comeback i november. Sedan dess står han noterad för nio matcher och svensken gick en osäker framtid till mötes då han satt på ett utgående kontrakt. Men förra veckan kom beskedet att 29-åringen förlänger med Newcastle till 2025. Trots ett år med en korsbandskada och tuff konkurrens med bland annat Kieran Trippier.

För Sportbladet avslöjar Krafth att han hade ett extrainsatt möte med huvudtränaren Eddie Howe som avgjorde att han till slut förlängde.

– Han (Eddie) var verkligen på mig, han drev på det mest. Vi hade ett fint samtal där han sa att jag inte skulle någonstans. Att han litade jättemycket på mig och att jag aldrig gjort honom besviken. Sedan har han respekterat min skada och därför har jag kanske inte spelat så mycket som jag velat men han var väldigt tydlig med att han ville ha kvar mig och att jag absolut inte skulle någonstans. Han sa att jag har en lång framtid i klubben.

Skulle du säga att det var Eddie Howe som gjorde att du förlängde?

– Ja absolut. Innan mötet visste jag inte riktigt var klubben och tränaren stod. Men efter så kändes det självklart. Det var en väldig lättnad att höra att han och klubben ville ha kvar mig. Det är klart att man hade lite tankar åt andra håll men efter det mötet jag hade med honom så var det spiken i kistan. Det blev betydligt mycket lättare att skriva.

”Klart det ska vara konkurrens”

Sedan återkomsten har han fått sparsamt med speltid men Krafth ser positivt på konkurrenssituationen.

– Vi är en toppklubb, klart det ska vara konkurrens. Jag gillar det, det gör mig själv bättre när jag får konkurera med bra spelare. Jag tycker inte att man ska ses som en självklar etta hela tiden, utan allt ska handla om hur man presterar på träningar och match.

Följ ämnen i artikeln