Zlatan öppnar upp: ”Nu är jag ensam”

Publicerad 2023-03-24

Zlatan Ibrahimovic tvingas klara sig helt själv.

Han berättar nu om hur agenten Mino Raiolas bortgång har påverkat honom.

– Just nu har jag ingen att dela med mig till, säger Ibrahimovic till Viaplay.


Se hela intervjun i Viaplays EM-kvalsändning 19.30.


Det har snart gått ett år sedan Zlatan Ibrahimovic förlorade sin ständige följeslagare.

Efter en tids sjukdom gick agenten Mino Raiola bort, 54 år gammal.

Zlatans tunga tid

Zlatan Ibrahimovic har inte berättat så mycket om sin sorg men inför fredagens EM-kvalmatch väljer han att öppna upp sig om tiden då Raiola gick bort.

– Det var en tuff och tung period. Hela min fotbollskarriär var med Mino. Det var inget jag gick igenom som en ”one man show”, utan allt jag gjorde var med Mino. Från en dag till en annan blev det något helt annat. Så fotbollen blev inte densamma utan Mino, säger Ibrahimovic i en intervju med Viaplay.

Zlatan Ibrahimovic.

Första mötet

Mino Raiola och Zlatan Ibrahimovic jobbade tillsammans mellan 2003 och 2022.

"Det var inget inlindat skit, och jag kände direkt, det här klaffar, det här går rätt in, och jag sa till mig själv: 'Den killen vill jag jobba med'. Vi tänker lika, och jag förberedde mig på att ta i hand på samarbetet”, skrev Ibrahimovic i sin självbiografi om sitt första möte med Raiola.

”Helt ensam”

Utan Raiola har fotbollskarriären blivit ”en helt annan sak”.

– Nu är jag ensam och gör allt det här ensam. Jag hade Mino i 20 år och hade ett stöd, support, en extra av allt. Helt plötsligt var det inte där längre och det är fortfarande så. Det känns konstigt, för allt jag gör och all glädje – allt jag gick igenom – delade jag med mig av till Mino. Just nu har jag ingen att dela med mig till, utan jag gör det helt ensam. Jag tror att han hade varit stolt över mig om han hade sett mig i dag, sägar Zlatan Ibrahimovic till Viaplay.