”Skrek åt dem att dra åt helvete”

Publicerad 2023-11-06

Mikkel Rygaard följde matchen mot Malmö FF från läktaren. 

Nu berättar han om kaoset efter att personer tagit sig in på planen. 

– Aiham ser killarna och skriker åt dem att dra åt helvete, säger han till Tipsbladet.

Följ ämnen

Flera åskådare tog sig in på planen efter att tumult utbrutit i samband med Aiham Ousou lämnade planen mot Malmö FF. Häcken-spelaren applåderade mot MFF-klacken vilket rörde upp känslorna i bortalaget. 

Från läktaren följde avstängde Mikkel Rygaard kaoset. 

– Jag ser det ovanifrån när han (Ousou) går ut via sidlinjen, och Malmös supportrar står självklart och ropar och skriker olika saker åt honom. Sedan klappar han mot publiken, lite provocerande självklart, men inget ”fuckfinger” eller andra saker, säger han till Tipsbladet.

”Han som startade allt”

Dansken blev chockad av att flera personer tog sig in på planen.

– Men Malmös spelare kände sig provocerade av det, så de nästan rusade ner i hörnet för att ta tag i honom. Så de står där och håller i honom, och plötsligt är det några idioter från publiken som hoppar in på planen och går mot situationen. Aiham ser killarna och skriker åt dem att dra åt helvete. Så vänder de om och går bort igen, men att de skulle hoppa in på planen, det är självklart en skandal och dumt gjort, säger han och fortsätter:

– Det var egentligen Sören Rieks som var mest provocerad av det, tror jag. Det var han som startade allt genom att springa ner till Aiham. Och de andra kom efteråt. Det var kanske lite onödigt men jag förstår ju att det är mycket på spel. 

Följ ämnen i artikeln