Micah vill ha revansch – genom att slå ut gamla klubben

Teagan Micah fick en tuff start med sex insläppta mål i Champions League-kvalet i fjol.

– Det var, självklart, tuffa matcher för oss. För egen del har jag bara glömt det, säger målvakten.

Nu vill hon ta klubben ut i Europa, genom att slå ut sitt gamla lag.

När Rosengård kliver in i Champions League-kvalet är det med ett tydligt mål i sikte: gruppspel.

I fjol blev det respass mot tyska Hoffenheim efter att ha förlorat hemma med 0–3 så räckte det inte att det blev 3–3 i returen.

– Vi mötte en superskicklig motståndare med hög press, säger tränaren Renée Slegers.

Många förändringar

Då hade Slegers precis tagit över rollen som huvudtränare efter Jonas Eidevall och en handfull landslagsspelare hade lämnat. Däribland OS-guldmedaljören Stephanie Labbé.

Den australiensiska landslagsmålvakten Teagan Micah var ny i klubben och hade hunnit göra en match i damallsvenskan innan Champions League-kvalet mot Hoffenheim.

– Det var, självklart, tuffa matcher för oss. För egen del har jag bara glömt det och vill bara fokusera på den här matchen, säger hon.

PLUS: Lönelista 2022: Så mycket tjänar spelarna i damallsvenskan

Förutom förlusten mot Hoffenheim så har Micah bara varit med och förlorat två matcher sen hon kom till Rosengård. Häcken förra säsongen och Hammarby häromveckan.

– Nu känner jag att jag har kommit in i laget och är bekväm i min roll. Som lag tycker jag att vi har utvecklats och vi kan vi verkligen ta med oss det vi lärde oss i fjol och ta med det in i de här matcherna. Det gäller att inte ta något för givet.

Nu är det Brann som väntar. En motståndare som är mer lika de lag som Rosengård möter hemma i damallsvenskan än vad Hoffenheim var.

Ställs mot gamla klubben

För Teagan Micah blir det lite extra speciellt. Hennes europeiska fotbollsliv startade i Norge och det var från klubben i Bergen, som då hette IL Sandviken, som hon värvades till Rosengård.

– Det känns som det var så längesen för min del, men det var bra 1,5 år sen. Jag spelade bara där i två månader men har stor respekt för klubben och hade en jättebra tid där. Det ska bli kul att se lite bekanta ansikten.

Även om Micah har en del koll på sin gamla klubb så har Rosengård stött och blött motståndet rejält inför den första matchen i Bergen.

– Det känns som att min hjärna kokar efter alla möten, skrattar Micah och tillägger:

– Det kommer bli tuffa matcher.

Innan avfärd till Norge hade tränarteamet en genomgång som var noggrannare än vanligt. Exakt vad det är de har filat på vill dock inte Slegers avslöja.

– Vi har gått igenom en del taktiska grejer detaljerat, men exakt vad håller vi för oss själva.

Brann har sålt över 4500 biljetter till mötet med Rosengård och matchen spelas på herrarnas hemmaplan, Brann Stadion

– Det är gräs. Det är en större arena. Det är inte deras hemmaborg, så det är ingen fördel för dem, säger Slegers.

Teagan Micah.
Teagan Micah.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.