Läkarens rädsla för snabb Ibra-comeback

Gång efter gång kommer uppgifter om att Zlatan Ibrahimovic kan göra tidigare comeback än väntat.

Manchester United-fansen jublar, men läkaren som opererade svensken oroas.

– Som läkare vill jag se en så långsam återkomst till spel som möjligt, säger Freddie Fu till South China Morning Post.

José Mourinho har sagt comeback tidigast i januari, samma besked kommer även från agenten Mino Raiola. Men trots det vägrar uppgifterna om en mycket snabbare Zlatan-comeback att dö.

I dag var det The Sun som basunerade ut att svensken kan bli aktuell för maxträning i slutet av oktober och spel i Champions Leagues gruppspel i november eller december.

”Ibrahimovic har setts både springa och skjuta in på Uniteds träningsanläggning Carrington och ökat intensiteten under övervakning av konditionstränarna. Väl informerade källor på insidan säger att Zlatans fysiska status är drygt 80 procent av hans max” skrev tidningen.

Men en av få i världen som faktiskt vet vilken typ av skada som Zlatan drabbades av i april, kirurgen Freddie Fu, hoppas svensken tar gott om tid på sig för en comeback.

”Som en 15-årig pojke”

– Han är väldigt stark men fotboll är fortfarande en typ av kampsport. Som läkare vill jag se en så långsam återkomst till spel som möjligt, först när han är fullt frisk. Det finns så många fall av spelare som gör comeback för tidigt där konsekvenserna blir dåliga, säger han till South China Morning Post.

Freddie Fu är dock fortsatt mycket imponerad av Zlatan Ibrahimovic styrka.

– Jag har behandlat nästan 60 professionella spelare och Ibrahimovic är helt klart en av de bästa och starkaste spelare jag någonsin opererat på, säger han och fortsätter:

– När vi undersökte hans knä, om man bortser från den skadade ligamenten, så var leder och muskler och andra delar av knät i en perfekt form. Precis som hos en 15-årig pojke, inte som en fotbollsspelare som har utsatt sitt knä för tuffa fysisk påfrestningar för så många år, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.