MFF kan slå rekord: ”Absolut inte kört än”

Av: Andreas Käck, Simon Norberg, Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Under lördagen kan Malmö FF leda allsvenskan med nio poäng.

I så fall nytt rekord med halva serien spelad på 2000-talet.

– Det är absolut inte kört än, säger Norrköping-keepern David Mitov Nilsson.

Malmö FF har gått som tåget i årets allsvenska. Mästarklubben, som har fyra raka segrar, toppar tabellen på 33 poäng efter 14 matcher, 6 poäng före Norrköping.

Nu kan MFF slå rekord.

Seger hemma mot Sirius i morgon lördag och skåningarna, som har en match mindre spelad än ”Peking”, kommer att leda allsvenskan med nio poäng – den största ledningen under 2000-talet med halva serien spelad.

”Kommer åka på plump”

Jagande Norrköping tar avståndet med ro.

– Vi har halva säsongen kvar att spela, så det är absolut inte kört än. De (Malmö) har också svåra matcher kvar och ett Champions League-kval att ta sig vidare från. De kommer säkert att åka på någon plump här och där och vi kan bara spela vårt spel, säger målvakten David Mitov Nilsson, som gjorde sin första match på 15 månader när Norrköping hemmaslog litauiska Trakai med 2–1 i kvalet till Europa League på torsdagen.

Ni har fortfarande chans på guldet?

– Absolut. Det siktar vi på.

Närmast efter Norrköping i tabellen jagar Sirius och AIK, båda på 25 poäng men Sirius med bättre målskillnad.

”Då det gäller”

På söndag tar AIK emot Norrköping.

– Läget är väl ganska oförändrat för vår del. Vi går in i varje match med ryggen vänd mot väggen. Vi måste ta våra poäng. Samtidigt kan man inte gå runt och tänka för mycket på vad Malmö gör; fokus måste ligga på våra egna insatser, säger AIK-backen Per Karlsson.

Nio poäng efter halva serien, känns det inte hopplöst?

– Absolut inte! Poängdifferensen är inget vi går och tänker på nu. Vi kan väl räkna poängen efter 30 omgångar? Det är ändå då det verkligen gäller...

Den största ledningen ”i halvtid” under 2000-talet har just MFF haft, 2014 då laget ledde med 6 poäng efter 15 omgångar.

Fotnot: Det potentiellt nya rekordet baseras på 15 omgångar. (Norrköping-seger borta mot AIK på söndag, samtidigt som MFF slår Sirius, innebär att ”Peking” har sex poäng upp till MFF, men då med 16 matcher spelade).

Publicerad: