Så startar MFF i ödeskvalet i kväll

avJohan Flinck

Foto: Bildbyrån
Rosenberg är tillbaka i fullgott skick.

STRUMICA. Markus Rosenberg mirakelcomeback är ett faktum.

Det är nu bekräftat att anfallsstjärnan startar för MFF i ödeskvalet mot Vardar.

– Vi blir bättre med Markus på plan såklart, så det vore dumt att inte använda honom så mycket som det bara går, som tränaren Magnus Pehrsson sa i går.

Efter bristningen i den stora sätesmuskeln i den allsvenska återstarten den 1 juli räknades Markus Rosenberg bort helt från Malmö FF:s Champions League-kval mot Vardar.

MFF gick ut med att det skulle ta tre till sex veckor innan lagkaptenen kunde spela igen.

Men efter träningen i fredags stod det klart att det fanns en chans att Rosenberg skulle kunna få speltid i returen mot Vardar i kväll där MFF måste göra mål efter bara 1–1 i hemmamatchen.

”Bättre med Markus på plan”

På presskonferensen i går meddelade Rosenberg att han till och med är redo att starta och när startelvorna blev officiella en dryg timme före avspark, som är klockan 18, så bekräftades den smått mirakulösa comebacken: Rosenberg startar på topp ihop med Jo Inge Berget.

– Vi blir bättre med Markus på plan såklart, så det vore dumt att inte använda honom så mycket som det bara går, sa tränaren Magnus Pehrsson redan i går.

Då konstaterade Rosenberg:

– Man vill ju alltid starta. Men sen är det alltid en fråga om hur länge man håller när man har varit borta ett tag. Men så länge har jag inte varit borta så jag ser ingen större fara i det. Det är en otroligt viktig match så jag känner mig så redo som jag kan bli.

Cibicki och Rakip petas

Matchen är ödesmättad för MFF. Tar man sig inte vidare i kväll är man helt borta från europaspelet i höst. Seger och man får spela ett playoff till Europa League som sämst.

Hur viktig är matchen för MFF, Markus?

– Det blir inte mycket viktigare än så här. Självklart. Det är två helt olika år vi ser framför oss vid förlust respektive vinst. Klart att den betyder allt.

Rosenbergs comeback betyder att Pawel Cibicki petas från hemmamatchen mot Vardar i onsdags. Det gör också Erdal Rakip som till höger på mittfältet inte oväntat ersätts av Magnus Wolff Eikrem, som kom in i hemmamatchen och spelade frram till MFF.s enda mål.