”Då betyder poängen ingenting”

FOTBOLL

BREDA. Sverige tog sin första poäng mot Tyskland i mästerskap på 22 år.
Men de drar inte för stora växlar av poängen.

– Nu gäller det att inte vara nöjda. Då betyder inte den här poängen någonting, säger Caroline Seger.

Mardrömssviten mot Tyskland, med tio raka förluster i mästerskapssammanhang, har följt laget i 22 års tid. Efter 0-0 i EM-premiären – och den första poängen på två decennier – var de svenska spelarna nöjda med starten på mästerskapet.

”Skönt att röra om”

Hedvig Lindahl tycker att det är viktigt att ha satt sig i respekt hos de andra motståndarna i EM.
– Det var skönt att röra om dem (tyskorna) lite grann och att vara obesegrade. Det är viktigt att sätta sig i respekt, att ’ohh, inte ens Tyskland kunde göra mål på Sverige’. Det är bra att vi får det snacket om oss, att få respekt av nästa motståndare.

Lagkaptenen Caroline Seger är nöjd över att snacket om mardrömsraden mot Tyskland ser ut att vara över.

– Vi har ett poäng och nu behöver vi inte tjata om att det var tio mästerskap sedan vi inte förlorade. Nu har vi ju tagit död på det. I den bemärkelsen betyder det mycket, säger Seger.

”Får inte vara nöjda”

Hon poängterar samtidigt att det är viktigt att spelarna inte är för nöjda.
– Nu gäller det att ladda om, att inte vara nöjda. Då betyder inte den här poängen någonting, säger hon.

I den andra matchen i gruppen tog Ryssland en riktig skrällseger över Italien när laget vann med 2–1 – något som öppnar en drömväg till kvartsfinal för svenskorna. Sverige vann det senaste mötet mot Ryssland med 4-0 i Algarve cup tidigare i våras men spelarna vill tona ner historien inför mötet på fredag.

– Jag ska vara jäkligt noga med att inte få folk att tro att det ska bli så enkelt som det var därnere. Två dagar innan hade de spelat mot Danmark med en man mindre väldigt länge, säger Lotta Schelin.

Har full respekt

Lindahl, som själv såg första halvlek mellan Italien och Ryssland, är inne på samma spår.

– Jag såg de två målen och jag har respekt. I Algarve vann vi ganska lätt, men det är det här med ’freshness to the game’ kan göra mycket med ett lag. Nu möts vi i match två istället för match fyra. Vi har full respekt och måste vara på tårna.