Oremo klar för Halmstad: ”Kul att komma tillbaka till allsvenskan”

Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN

avFilip Durefelt, Povel Arwidson

FOTBOLL

Halmstad BK har sex poäng upp till säker mark i allsvenskan.

Nu värvar man Gefle IF:s anfallare Johan Oremo i ett försök att ta sig ur bottenstriden.

– Det ska bli otroligt kul och motiverande att komma tillbaka till Allsvenskan, säger Oremo till Hallandsposten.

Det har varit en allt annan än fridfull första halva av allsvenskan för nykomlingen Halmstad. Efter 15 spelade matcher har man endast skrapat ihop 8 poäng, och bara Kalmar och AFC Eskilstuna är bakom dem i tabellen.

För två dagar sedan föll man tungt borta mot bottenkollegan Gif Sundsvall, och i början av juni fick tränaren Janne Jönsson sparken, för att bli ersatt av 28-årige Igor Krulj.

Nu värvar Halmstad för att klättra uppåt. Klubben är överens med Gefle om en övergång för Johan Oremo, 30. Enligt Hallandsposten har bara Oremo läkarundersökningen kvar, innan han blir Halmstadspelare. Prislappen ska ligga runt miljonen.

– När Halmstad hörde av sig såg jag en fantastisk möjlighet att komma tillbaka till allsvenskan. Så det ska bli otroligt kul och motiverande att komma tillbaka. En riktig morot, säger Oremo till Hallandsposten.

Har gjort 219 allsvenska matcher

Oremo står i år noterad för 6 mål på 12 matcher för Gefle som ligger sist i superettan, sedan man trillat ur allsvenskan i fjol.

Totalt har Johan Oremo gjort 219 allsvenska matcher, varav 160 för Gefle. 2008 värvades han av Djurgården för över 10 miljoner kronor, men fick det aldrig riktigt att stämma i huvudstadsklubben.

30-åringens kontrakt ska vara på 2,5 år, och han kommer vara spelklar redan till HBK:s möte med Sundsvall på lördag.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM