Nya skador när Peking vann

Foto: MARCUS ERICSSON
FOTBOLL

Skadorna kunde inte stoppa IFK Norrköping.

Laget tog sin tredje raka seger när Hammarby besegrades med 2–0 på Tele2 Arena.

– Jag tycker vi fick ett bra besked på försvarsspelet i dag, säger IFK Norrköpings tränare Jens Gustafsson.

Veckans tre matcher i miniturneringen på Tele2 Arena bjöd till slut på 14 mål.

Efter två märkliga matcher för Hammarby och Norrköping mot Helsingfors, rundade de två förstnämnda lagen av cupen med en match som slutade 2–0 till ”Peking”.

Höll nollan

Kalle Holmberg gjorde tidigt 1–0 och i andra halvlek utökade Linus Wahlqvist ledningen till 2–0 från straffpunkten.

Jens Gustafsson pratade inför matchen om att han ville se ett organiserat försvarspel hos sitt IFK Norrköping.

– Jag tycker att vi var duktiga när vi gick i press och vi hushåller klokare i dag än vad vi gjorde i matchen mot Helsingfors, förklarade Jens Gustafsson efter matchen.

Goda besked fick han. Peking höll nollan för första gången under försäsongen och det var stabilt bakåt där kaptenen Andreas Johansson höll ihop defensiven.

– Vi pressade högt och höll det tajt. Vi har tränat mycket på försvarsspelet och det var skönt att hålla nollan, sa Linus Wahlqvist.

Nya skador

Det kostade att vinna mot Helsingfors i torsdags, då Niclas Eliasson och Nicklas Bärkroth fick smällar och tvingades stå över lördagens match mot Hammarby. Men även i den här matchen åkte Peking på två skador. Först Sebastian Andersson och sedan Daniel Sjölund, bägge innan halvtid.

– Sebastian Andersson fick en lårkaka som inte ska vara någon fara. Daniel Sjölund fick ett uttänjt ledband som håller honom borta några dagar. Det är svårt att säga mycket mer nu, sa tränaren Jens Gustafsson.

Fyra skador på två träningsmatcher för IFK Norrköping som redan har långtidsskador på Nikola Tkalcic, David Mitov Nilsson och Andreas Blomqvist.

Nästa helg tar IFK Norrköping emot Örgryte i svenska cupen.

FAKTA

Fem punkter: Hammarby–Norrköping

Utropstecknet:

IFK Norrköpings tränare Jens Gustafsson pratade inför matchen att han ville se ett organiserat försvarspel och det fick han. Andreas Johansson höll upp laget tillsammans med målvakten Micheal Langer och det kändes väldigt stabilt, men även om Hammarby inte bjöd upp på något större hot.

Frågetecknet:

Bajens anfallsspel bestod av raka djupledsbollar mot rätt nicksvaga anfallare. Vem försöker de lura? Mot vilka lag tror de kunna ösa in bollar med så torftiga lyror?

Är Jajic-Koffie Hammarbys nya innermittfältspar?

Gud nej. Åtminstone inte att döma av de 35 minuter duon fick ihop innan ghananen Gershon Koffie byttes ut. Varken Jajic eller Koffie lyckades stänga ytorna som Peking enkelt skar sig fram igenom.

Ska Peking oroa sig över skadorna?

Verkligen. IFK Norrköping är det närmaste svensk fotboll kommer en Agatha Christie-roman. David Mitov Nilsson, Andreas Blomqvist, Nikola Tkalcic, Niklas Bärkroth och Niclas Eliasson stod redan på listan. Efter en halvlek mot Hammarby hade Daniel Sjölund och Sebastian Andersson linkat av. Fortsätter det såhär tar materialaren Gädda Hansson plats i startelvan lagom till premiären.

Såg det ut att vara två allsvenska topplag på banan?

Nej. Ett.

Jury: Kristoffer Bergström och Elvedin Basic.