Nya skador när Peking vann

Foto: MARCUS ERICSSON
FOTBOLL

Skadorna kunde inte stoppa IFK Norrköping.

Laget tog sin tredje raka seger när Hammarby besegrades med 2–0 på Tele2 Arena.

– Jag tycker vi fick ett bra besked på försvarsspelet i dag, säger IFK Norrköpings tränare Jens Gustafsson.

Veckans tre matcher i miniturneringen på Tele2 Arena bjöd till slut på 14 mål.

Efter två märkliga matcher för Hammarby och Norrköping mot Helsingfors, rundade de två förstnämnda lagen av cupen med en match som slutade 2–0 till ”Peking”.

Höll nollan

Kalle Holmberg gjorde tidigt 1–0 och i andra halvlek utökade Linus Wahlqvist ledningen till 2–0 från straffpunkten.

Jens Gustafsson pratade inför matchen om att han ville se ett organiserat försvarspel hos sitt IFK Norrköping.

– Jag tycker att vi var duktiga när vi gick i press och vi hushåller klokare i dag än vad vi gjorde i matchen mot Helsingfors, förklarade Jens Gustafsson efter matchen.

Goda besked fick han. Peking höll nollan för första gången under försäsongen och det var stabilt bakåt där kaptenen Andreas Johansson höll ihop defensiven.

– Vi pressade högt och höll det tajt. Vi har tränat mycket på försvarsspelet och det var skönt att hålla nollan, sa Linus Wahlqvist.

Nya skador

Det kostade att vinna mot Helsingfors i torsdags, då Niclas Eliasson och Nicklas Bärkroth fick smällar och tvingades stå över lördagens match mot Hammarby. Men även i den här matchen åkte Peking på två skador. Först Sebastian Andersson och sedan Daniel Sjölund, bägge innan halvtid.

– Sebastian Andersson fick en lårkaka som inte ska vara någon fara. Daniel Sjölund fick ett uttänjt ledband som håller honom borta några dagar. Det är svårt att säga mycket mer nu, sa tränaren Jens Gustafsson.

Fyra skador på två träningsmatcher för IFK Norrköping som redan har långtidsskador på Nikola Tkalcic, David Mitov Nilsson och Andreas Blomqvist.

Nästa helg tar IFK Norrköping emot Örgryte i svenska cupen.

ARTIKELN HANDLAR OM