”Brist på respekt – det här äcklar mig”

Foto: Kirsty Wigglesworth / AP SCANPIX SWEDEN
Abou Diaby under sin tid i Arsenal.
FOTBOLL

Franske komikern Julien Cazarre kallade en rullstolsburen pojke för ”Abou Diaby”.

Nu rasar den förre Arsenal-spelaren.

”Hans bristande respekt för folk med funktionsnedsättning äcklar mig”, skriver Diaby på Twitter.

Under tiden i Premier League hann Abou Diaby enligt Daily Mail dra på sig totalt 42 skador. Det innebar en skada var 79:e dag (inräknat rehabiliteringstid) och totalt var fransmannen skadad 2156 av sina 3500 dagar i Arsenal.

– Under de nio åren hade jag fina men också tunga ögonblick. Det är en sorg att jag inte kunde leva upp till min fulla potential, har fotbollsvärldens förmodligen mest skadedrabbade spelare sagt i en intervju.

”Tillbaka i truppen”

Att enskilda personer gör sig lustiga över fransmannens öde är vanligt förekommande, men i helgen gick den franske komikern Julien Cazarre över gränsen.

Inför söndagskvällens möte mellan Nantes och Marseille (som Diaby numer tillhör) fick en ung rullstolsburen pojke beträda planen – och det var då som Cazarre passade på…

– Här ser vi att Diaby är tillbaka i truppen, sa han.

”Så fegt”

Nu tar Diaby själv bladet från munnen och kommenterar utspelet.

”Jag svarar sällan på sådana här påhopp men det är svårt att inte kommentera Cazarres fega skämt från i går. Förutom att han förolämpar mig personligen så äcklas jag av hans bristande respekt för folk med funktionsnedsättning. Så fegt”, skriver Diaby på Twitter.