Matchhjälten: Det var inte fullt jubel

avKristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Linköpings Lina Hurtig och Kristine Minde jublar (arkivbild).

Kristine Minde gjorde matchens enda mål för Linköping i första omgången av Champions League.

Men norskan trodde inte att avgörandet skulle godkännas.

– Jag var helt säker på att domaren skulle döma bort det, säger hon.

Linköping hade svårt att värdera om de fått en bra eller dålig lottning av 16-delsfinalen i Champions League. Det saknades videomaterial på cypriotiska Apollon Limasol, deras liga hade inte dragit igång och truppen bestod i princip bara av importer, däribland svenskorna Therese Björk och Julia Molin.

”Vi vet allt om dem”

Motståndartränaren var desto bättre påläst.

– Jag ska vara ärlig: vi vet allt om det här laget. Jag har sett minst sju matcher. Vi vet exakt vad varje spelare kan göra och inte. Vi kan deras förmågor, vi vet att det är ett bra lag, men vi vet också deras svagheter, sa Panayiotis Kimonos till 24corren.se inför matchen.

Kimonos flaggade för att Kosovare Asllani, Marija Banusic, Lina Hurtig och Jonna Andersson var utmärkta spelare, men det var ingen ur den kvartetten som avgjorde matchen.

Efter en jämn första timme i den 30-gradiga hettan spelade Banusic fram till Kristine Minde som rundade Elizabet Stout och rullade in bollen.

Men var det mål?

Hela Linköping tvekade.

”Väldigt svårt att scouta dem”

– Jag blev helt ensam med målvakten och tänkte att det var offside. Många ropade på offside, men domaren gjorde inget. Det första jag tänkte var att gå runt målvakten, säger Minde.

Var du säker på mål när bollen gick in?

– Nej. Och det var inte fullt jubel i laget. Men det kändes väldigt skönt när målet godkändes.

Nästa onsdag spelas returen i Linköping. Minde ser fram emot att komma till en smalare och mindre tungsprungen plan, men trots hemmafördel och ledning ser hon inte på något vis dubbelmötet som avgjort.

– Det var ett bra motstånd med skickliga spelare, så det blir en svår match, säger hon.

Hur påverkades matchen av att ni inte hade scoutat dem?

– Det var väldigt svårt att scouta dem. Vi har sett lite individuellt på spelarna på Youtube, men det var svårt att hitta något på hela laget så vi var tvungna att läsa av dem och anpassa oss under matchen.

Publicerad: