Ghoddos kan tänka om och välja Blågult

avMalin Wahlberg

Saman Ghoddos nobbade Blågult för Iran – men nu kan han tänka om.

Förbundskapten Janne Andersson har lämnat en plats öppen för honom till VM-kvalet mot Luxemburg och Nederländerna.

– Han ska lämna besked på fredag, säger Andersson.

Foto: AFP

Saman Ghoddos har gjort supersuccé i Östersund. Men stjärnan såg ut att vara förlorad för Blågult. I slutet av augusti meddelade Ghoddos att han väljer spel för Iran i stället för Sverige.

Men Ghoddos har ännu inte gjort några matcher för Iran och nu kan han tänka om.

Janne Andersson vill ha med Ghoddos till VM-kvalmatcherna mot Luxemburg och Nederländerna och anfallaren har fått till fredag på sig att lämna ett beslut.

”Tyckte det kom väldigt plötsligt”

Så länge har Andersson lämnat en plats i truppen öppen.

– Vi har pratat med honom inför den här samlingen och han själv har velat fundera lite på saken vilket han gör. Så länge en spelare inte har spelat ett annat landslag så är han möjlig. När vi analyserade totalläget efter helgen var Saman en spelare som hade kunnat vara med i den här truppen. Han ville fundera och får fundera ytterligare någon dag om han vill vara med oss. Han har fått möjligheten, säger Janne Andersson och fortsätter:

– Tidigare har Saman inte varit bland dem men nu var han det. Då ville vi undersöka möjligheten. När han då inte säger nej till frågan säger vi självklart får du tänka på det och om du vill vara med är du välkommen. Men han tyckte det kom väldigt plötsligt på.

Den stora skrällen i truppen var annars Ghoddos lagkamrat Ken Sema. Han ska nu försöka övertala Ghoddos att välja Sverige.

– Det kommer jag att försöka. Jag förstår att han hamnat i en annorlunda sits. Men det blir ju som det blir och i slutändan handlar det nog om hur han känner och vad han vill, säger Sema.

Kvalmatcherna spelad 7:e och 10:e oktober.