Står inte ensam i fiaskot – men nödvändigt beslut

Fredriksson: FC Rosengård vill inte slösa tid

FOTBOLL

FC Rosengård sparkar tränaren Jack Majgaard Jensen med sex omgångar kvar.

Olika syn på framtiden, sägs det lite småluddigt från klubben. 

Nutiden är däremot glasklar. Malmö-klubben har varit en rejäl besvikelse den här säsongen.

Jack Majgaard Jensen har inte varit rädd för att säga vad han tycker under sina två år som huvudtränare i FC Rosengård. Han har svingat mot den svenska landslagsledningen, mot domarna i damallsvenskan, ständigt tagit en tydlig ställning i olika frågor. Man kan hålla med honom eller inte – men personligen tycker jag att han har varit en frisk fläkt i ligan. 

Tråkigare, för honom och FC Rosengård, har han inte haft samma effekt på fotbollsplanen. Han inledde sin tid i klubben med att fira ett SM-guld 2015 – det tredje i rad för Malmö-klubben. 

Han har två cup-guld.

Men sen då?

I fjol gjorde Linköping en makalös säsong, och vann guldet före. I våras satt vi journalister, spelare, ledare och experter på upptaktsträffen inför säsongsstarten och tippade FC Rosengård som skyhöga favoriter.

De har fallit tungt.

Värvningen av Anja Mittag har inte resulterat i så många mål som man önskat, Lotta Schelin har varit skadad, många stjärnor har lämnat, spelare har fått ovana positioner och de efterlängtade Champions League-framgångarna har varit långt borta. Truppen har varit tunn, tunn.

Jack Majgaard står inte ensam i fiaskot.

Men att få in ny energi och ett nytt tänk är nödvändigt för att vända på den dystra trend som FC Rosengård har påbörjat.

När Therese Sjögran och Majgaard Jensen pratar om att de har olika syn på framtiden, på strategier och på klubben ska bedrivas framöver sänder det trots allt bra signaler.

De här diskussionerna är helt centrala för klubben som befinner sig – ja var då just nu? Det måste hända något i FC Rosengård och det här var första steget.

Om sex omgångar kommer Malmölaget än en gång retsamt sköljas över av yra guldbilder från Linköping.

Sen börjar det hårda jobbet och resan mot toppen i Europa och Sverige på riktigt. Med det här beslutet visade ledningen att de inte vill slösa bort någon tid.

ARTIKELN HANDLAR OM