Witry hjälte för Djurgården

Det ser ut att bli en toppstrid mellan Malmö FF och Djurgården.

Borta mot Kalmar FF såg Aslak Fonn Witry till att säkra tre tunga poäng med matchens enda mål – därmed fortsätter Stockholmslaget att skugga MFF i tabelltoppen.

Djurgården är nu två poäng bakom Malmö, men har en match mindre spelad än skåningarna.

Slagväxlingen i den allsvenska tabelltoppen fortsätter.

Efter Malmö FF:s seger mot Mjällby under gårdagen, där skåningarna vilade skyttekungen Antonio Colak, mittfältsgiganten Anders Christiansen och mittbackskuggen Anel Ahmedhodzic, reste Djurgården till Kalmar för att hänga på i toppen.

Och det gjorde man.

Lucas Hägg Johansson svarade i ett första superläge för en kanonräddning när han styrde ett skott från nära håll i stolpen, men bjöd Djurgården på ett ledningsmål efter ett tveksamt ingripande på en frispark.

I den 51:a minuten slog Magnus Eriksson en välriktad frispark mot den bortre stolpen, Hägg Johansson gick ut för att bryta men missbedömde bollen helt. Aslak Fonn Witry tackade, tog emot och placerade enkelt in 1–0 för Djurgården, vilket också blev slutresultatet.

Magnus Eriksson efter segern:

– Otroligt härlig känsla att ta en 1–0–seger. Att det också är mot ett bollskickligt Kalmar… Det är ren och skär glädje, säger Eriksson i Dsicovery+ och fortsätter kring läget:

– Det känns jättebra. Vi började den här resan på försäsongen och kände direkt att det här var en rolig position. Vi har vuxit in i det mer och mer, så det är bara att njuta och le för tillfället.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.