Stahre vansinnig i Blåvitts förlust

VARBERG. Insläppt mål efter fem minuter efter en helt misslyckad bakåtpassning av Calle Johansson.

– Helt jävla oacceptabelt, vrålade Mikael Stahre i halvtidsintervjun med Discovery.

IFK Göteborg kom till spel med hemvändande EM-spelarna Gustav Svensson och Marcus Berg. Men var trots en stjärnfylld startelva aldrig nära att varken göra mål eller vinna mot Varberg.

I stället var det en svag insats av Blåvitt-mittbacken Calle Johansson som satte tonen. Efter fem minuter slog han en alldeles för lös bakåtpassning som Oliver Alfonsi hann upp och chippade in 1-0 på.

Johansson fortsatte att ha en mardrömsmatch. Efter en halvtimme tappade han bollen efter en svag förstatouch och tvingades sen fälla målskytten Alfonsi när han snodde åt sig bollen och stormade mot målet.

Kunde förlorat med större siffror

Det gav ett gult kort, och mittbacken var sen nära att också bli utvisad i den andra halvleken efter en ny tuff tackling. Till råga på allt blev han också uttagen till att lämna ett dopingtest efter matchen, och orkade till slut inte prata med media.

Blåvitt-tränaren Mikael Stahre var allt annat än nöjd med sitt lags insats.

– Det är klart att vi startar matchen precis som man inte ska göra. Det är ett perfekt exempel på det. Vi satte oss själva i skiten, säger han efter matchen.

Göteborg hade två segrar i rad och hade börjat klättra uppåt i tabellen. Men mot Varberg funkade plötsligt ingenting, trots en comebackande Gustav Svensson på mittfältet.  0–2-förlusten kunde ha blivit större än så.

– Nä, det här var inget att hänga i julgranen, gud nej. Vi var dåliga helt enkelt. Det är en dålig start på matchen, och då menar jag inte att vi åker på 0–1, utan att vi spelar dålig, för långsamt, alldeles för förutsägbart och rätt energifattigt om jag ska vara ärlig, säger Oscar Wendt.

Han drog på sig den straff i slutet som gav Varberg 2–0. Ett domslut han inte var helt nöjd med, men:

– Domaren blåser straff, det är inte så mycket att göra åt det. Sen straff eller inte straff, vi var rätt dåliga ändå, så det var inte så matchavgörande.

Göteborg har nu släppt in två mål tre matcher i rad.
– Släpper du inte två mål i varje match så blir det jobbigt till slut. Så det får vi ändra på.
Jobbigt för självförtroendet?

– Det är inte så att vi kommer knäckas av det här, gömma oss och inte gå till träningen i morgon, bara för att vi förlorar en match. Vi vann de två senaste och då var allt guld och gröna skogar. Nu har vi torskat en, och det får vi ta oss igenom. Om vi vill någonstans och skapa något så måste vi kunna prestera också när vi haft en dålig upplevelse, inte bara när det går bra. Alltså, i medgång kan alla spela, vem som helst verkligen. Det är i motgång du får visa lite vad du är gjord av.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.