Portugals stora stjärna bänkad

Publicerad 2017-06-17

Drömflytt och EM-guld förra sommaren.

Den här sommaren ratades han i Confederations Cup och hamnade på bänken i U21-EM.

Men Renato Sanches fick avsluta Portugals 2–0-vinst mot Serbien med briljans.

Hösten 2015 debuterade han i Benficas A-lag. På vintern tog han en ordinarie plats och gjorde det så bra att han såldes till Bayern München.

Han kostade 350 miljoner kronor. Men övergången kan med bonusar bli värd runt 800 miljoner kronor. Förra sommaren, när Portugal vann EM, hyllades han rejält. Det talades om en världsstjärna.

Men den gångna säsongen har varit tung för Renato Sanches. Han har enbart fått göra 17 framträdanden i Bayern München, sex från start, den här säsongen. Inga mål, inga assist.

Han ratades i Portugals trupp till Confederations Cup i Ryssland. I stället blev han uttagen till U21-EM.

Snygg passning

19-åringen, som spelade från start i EM-finalen mot Frankrike förra sommaren, fick sitta på bänken när Portugal spelade mot Serbien i U21 i dag. En öroninfektion har stört honom.

I den 59:e minuten kom Sanches in.

Då var Portugal i ledningen med 1–0 efter mål av Goncalo Guedes. Men Sanches fick göra ett avtryck i matchen innan den var över. I den 88:e minuten bjöd han på en fin passning när han chippade fram Bruno Fernandes till ett friläge. Sampdoria-spelaren lade enkelt in 2–0.

Det blev slutresultatet.

Slarvigt Serbien

Serbien spelade bra fram till straffområdet, skapade flera målchanser. Men det saknades beslutsamhet och finess runt straffområdet. Spelarna stod för felbeslut eller svaga avslut.

Efter vinsten mot Serbien toppas grupp B av Portugal. De andra två lagen i gruppen är Spanien och Makedonien. De möts i kväll.