AIK chans på nytt miljonregn: ”Helt annan nivå”

Foto: Bildbyrån
Rikard Norling inför dubbelmötet med Braga.
FOTBOLL

Avancemang från dubbelmötet med Braga och det kan snart regna nya miljoner över AIK.

Då höjer Rikard Norling ett varningens finger.

– Braga är en helt annan nivå än vad vi mött hittills, säger AIK-tränaren till klubbens hemsida.

AIK drömmer om gruppspel i Europa League. Efter att ha slagit ut Zeljeznicar i den andra kvalomgången väntar nu portugisiska Braga i den tredje, med första mötet hemma på Friends Arena i kväll.

– Det kommer bli tufft så klart. Storlagen är ju Sporting och Benfica, men man vet att lagen som kommer strax efter är väldigt skickliga, sa AIK-backen Nils-Eric Johansson efter att ha nickat vidare ”Gnaget” i förra omgången.

Braga slutade femma i högstaligan förra säsongen och var i kvartsfinal i Europa League säsongen 2015/16.

”Gott mod”

Rikard Norling hyser respekt för motståndet.

– Det är en helt annan nivå än vad vi har mött hittills. Därmed inte sagt att vi på något sätt är oförmögna att gå vidare. Vi har varit noga i våra förberedelser och är vid gott hopp och mod, men vet att vi ska möta ett motstånd som kan komma åt oss om vi slarvar. Noggrannhet blir ett viktigt ord i morgon (läs: i dag), säger AIK-tränaren till klubbens hemsida.

Och AIK har flera anledningar än de sportsliga att hoppas på framgångar i dubbelmötet.

Ekonomiska anledningar.

Skulle laget ta sig vidare från tredje omgången och det efterföljande playoff-spelet och nå hela vägen till gruppspelet, ja, då kan klubben tillgodoräkna sig närmare 25 miljoner kronor.

”Detta vi krigar för”

Varje seger i gruppspelet ger sedan omkring 3,4 miljoner, medan ett kryss ger cirka 1,1 miljoner.

Men först ska laget ta sig förbi dubbelmötet med Braga, där returen spelas i Portugal den 3 augusti. Om AIK åker ut mot portugiserna får ”Gnaget” omkring 2,2 miljoner, medan ett uttåg i playoff-spelet ger 2,3 miljoner.

– Det är de här matcherna vi krigar för i allsvenskan, att ta oss ut i Europa. En otroligt inspirerande match, nu vill vi ta ytterligare steg, säger Stefan Ishizaki till AIK:s hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM